15 Kasım Antalya’da 10.000 kişilik Kapalı Spor Salonunda Uluslararası MMA (Karışık Dövüş Sanatları) turnuvası gerçekleşecek.

Turnuvaya Türkiye, Rusya, Ukrayna, Kırgızistan, Özbekistan, İran, İsviçre, İtalya olmak üzere toplam 8 ülkeden 30 sporcu katılacak.

“ORGANİZASYONA KHABİB DE DAVET EDİLDİ”

MMA turnuvası özel konuklar arasında Dağıstan’lı Müslüman karma dövüş sanatı yıldızı Khabib Nurmagomedov da davet edildi. Khabib’in hem babası hem de hocası olan Abdulmanap Nurmagomedov katılacak. Ayrıca profesyonel MMA Dünya Şampiyonu Türk sporcu Kyamran Abbasov da yer alacak.

Turnuva sadece Antalyalılar için değil, ABD, Fransa, Romanya ve Türkiye’de canlı yayın gösterisi ile seyircilere sunulacaktır. 15 Kasım saat 18.00’den 00.00’e kadar sürecek maçın gece kısmında yer alacak sporcular arasında 2019 Survivor yarışması şampiyonu Yusuf Karakaya’da yer alacak.

Yusuf Karakaya sporculuk hayatı Antalya’da başladı, kendisi profesyonel kikboks sporcusu ve şimdi ilk defa MMA maçını yapacak.

“İSLAM KARŞITI CONOR İLE GÜNDEME GELMİŞTİ”

Turnuva “Legend Fight League” spor organizasyonu tarafından düzenlemekte.

“Legend Fight League”’in kurucuların olan Dağıstanlı Nimatulla Nimatullayev turnuva hakkında şunları söyledi: “Turnuvadaki ana amacımız Türkiye’de bu sporu yükselmek, geliştirmek ve yurt dışında Türkiye’yi temsil edecek sporcuları yetiştirmektir.” diyerek turnuvanın ve bu spor dalının Türkiye’de gelişmesinin önemine değindi.

MMA bugünlerde en çok gündemde olan bir spor dalı ve dünyanın en hızlı gelişen spor dallarından birisi. Bu spor dalı Türk-Müslüman toplumlarında Khabib’in Müslümanlara hakaret eden Conor’a karşı kafeste verilen mücadelesiyle iyi bilinmekte.

Ayrıca bu organizasyon dünyanın en büyük güreş ağı olan FITE TV’den de izlenebilecek.

Editör: TE Bilisim