Sokağa çıkma yasağı, koronavirüs (corona virus) tedbirleri kapsamında uygulanan başlıca önlemlerden biri. Hafta sonları ve resmi tatillerde belli illerde uygulanırken, Türkiye genelinde ise 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için haftalardır sürekli olarak uygulanıyor. Son günlerde Türkiye koronavirüs tablosunda görülen iyimser gelişmelerin ardından 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için belli gün ve kısıtlı saatlerde sokağa çıkma izni uygulanacağı bildirilmişti. Bu akpsamda bugün 65 yaş üstü vatandaşlar saat 11.00 ila 15.00 arasında evlerinden çıkıp dışarıda yürüyüş yaparak vakit geçirdi. 20 yaş altı için de hafta içi kademelei olarak uygulanacak olan sokağa çıkma izni ne zaman ve saat kaçta olacak, kaç saat sürecek ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek konuları merak ediliyor. Peki, 20 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman, saat kaçta? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitiyor, belli mi? Konuyla ilgili gerekli bilgiler haber detayında.

20 YAŞ ALTI NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mayıs 2020’de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma izni ne zaman uygulanacağını açıklamıştı. Açıklamada, 0-14 yaş ve 15-20 yaş aralığındaki vatandaşların farklı tarihlerde dışarı çıkabilecekleri ifade edilmişti.

Yapılan düzenlemeyle, 0-14 yaş arası 13 Mayıs 2020 Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. 15-20 yaş grubu ise, 15 Mayıs 2020 Cuma günü 11 ilâ 15 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler.

20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma izni, her iki grup için de yürüme mesafesiyle sınırlı olacak.

20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma yasağının ne zaman biteceği konusunda net bir tarih olmamakla beraber, Türkiye koronavirüs tablosundaki iyimser gelişmenin devam etmesi durumunda, Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam eden yasakların Haziran ayı gibi sona ermesi bekleniyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için de yasağın, genel kısıtlamayla birlikte kaldırılması tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor.

Editör: TE Bilisim