İsveç merkezli mobilya mağazası IKEA, başörtülü bir çalışanını savunması sosyal medyada gündem oldu.

İsviçre’nin Aubonne kentindeki IKEA müşterisi, internet üzerinden yaptığı bir yorumda, “Başörtülü bir kasiyerin olması üzücü. Bir daha o mağazaya ayak basmayacağım” ifadelerini kullandı.

IKEA: BİR DAHA GELMEYİN!

Bunun üzerine IKEA mağazasının sosyal medya sorumlusu, müşteriye şaşırtıcı bir cevap verdi.  IKEA konu hakkında verdiği yanıtta şu ifadeler yer aldı: “Şirketimizin değerleri açıktır: Kökeni, dini veya cinsel yönelimi ne olursa olsun herkese saygı ile yaklaşıyoruz. Bir insanı kıyafeti üzerinden yargılamadan önce onu tanımalısınız. Biz ön yargılı davranmadık ve bahsettiğiniz çalışanımız herkes tarafından sevilen ve sayılan biri. Bu yüzden sizin açıkça ayrımcılık yapan yorumunuzu hoş karşılamıyoruz. Böyle fikirlere sahip birinin de mağazamıza gelmemesine üzülmüyoruz.”

Cevabın sosyal medyada yayılmasıyla birlikte mağazanın internetteki yorum kısmına tebrik ve teşekkür mesajı yağdı.

“BİR MÜŞTERİ KAYBEDİP BİN MÜŞTERİ KAZANDINIZ”

Gelen mesajlardan birinde ise “Başörtülü kasiyeri eleştiren bu kişiye verdiğiniz cevap için teşekkür etmek istedim. Bize hoşgörülü ve açık görüşlü olduğunuzu gösterdiniz. Belki bir müşteri kaybettiniz ama emin olun yüzlerce yeni müşteri kazandınız. Keşke bütün mağazalar IKEA gibi olsaydı, dünyamız çok daha güzel olurdu. Yeniden bravo IKEA!” ifadelerine yer verildi.

Birçok internet kullanıcısı, mağazanın “hoşgörülü ve ayrımcılığa karşı tutumu” için Google’daki yorum kısmına maksimum notu (5 yıldız) vererek, mağazanın genel notunu yukarıya çıkardı.

Editör: TE Bilisim