AÖF yaz okulu sınav sonuçları için açıklama yapıldı. 15 Eylül’de yapılan sınavla ilgili Anadolu Üniversitesi (AÜ) resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamanın ardından dersi kalanlar ne yapacak? Mezuniyet hakkı kazananların belgesi ne zaman düzenlenecek? İşte, o bilgiler

SONUÇLAR NASIL SORGULANIR?

AÖF yaz okulu sınav sonuçları, Anadolu Üniversitesinin resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Öğrenciler, sistem üzerinden AÖF yaz okulu sınav sonuçlarını sorgulayabilecek.

SONUÇ SORGULAMA SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

DERSİ KALANLAR NE YAPMALI?

Yaz okulu sonunda dersi kalan öğrenciler söz konusu ders hangi döneme ait ise o dönemde dersi almak zorunda.

MAZERET SINAVI OLACAK MI?

Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak sebebi ne olursa olsun sınava girmeyen öğrenci için herhangi bir mazeret sınavı yapılmayacak.

Yaz okulunda aldıkları ve başardıkları derslerle mezun olma hakkı kazanan öğrenciler, ilgili Yaz Okulu Sınavı sonunda mezun sayılacak ve diplomalar da buna göre düzenlenecek.

ÖRGÜN ÖĞRETİM İLE AÖF DİPLOMASI ARASINDA FARK VAR MI?

AÖF öğrencileri ile eş değer öğretim yapan örgün öğretim öğrencileri arasında haklar bakımından fark bulunmadığı gibi, her iki yoldan mezun olanlar eşit hak ve yetkilere sahiptir. Yükseköğretim Kurulu’nun başvurusu üzerine Başbakanlıkça tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderilen 03.03.1987 tarih ve 1987/5 sayılı Genelge ile Açıköğretim Fakültesi mezunlarının Kamu Kurum ve Kuruluşlarında açılmış ve açılacak olan imtihanlarda İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olanlarla eş değer tutularak imtihanlara kabul edilmeleri gerektiği duyurulmuştur.

Editör: TE Bilisim