Dört yıl önce 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün hain darbe girişimini kahramanca bastıran şehit ve gazilerimizin anısına TCDD tarafından düzenlenen 15 Temmuz Anı Treni vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. 15 Temmuz Anı Treni’nden bilet almak isteyen vatandaşlar 15 Temmuz demokrasi anı treni bileti nereden nasıl alınır? sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki 2 ay süreyle seferlerine devam edecek olan 15 Temmuz demokrasi anı treni bileti nereden nasıl alınır? İşte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik treni seferi hakkında bilinmesi gerekenler…

15 Temmuz demokrasi anı treni bileti nereden nasıl alınır? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik treni seferi…

15 Temmuz Milli Birlik Günü’nde, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle istiklâl mücadelesi veren, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, tüm kahramanlarımızın anısını yaşatmak isteyen TCDD, tüm vatandaşları internet adresi üzerinden anı bileti almaya davet ediyor.

15 Temmuz demokrasi anı treni bileti almak için

TCDD tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde tarihe kazınan anların yer aldığı dijital biletler ‘www.demokrasitreni.com‘ internet adresinden oluşturularak paylaşılabilecek.

Anı bileti çıkarmak için, isim soyisim bilgileri girilmesinin ardından ‘Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca gerçekleştirilen ilgili bilgilendirmeyi okududum.’ bölümü işaretlendikten sonra ‘Anı Bileti Oluştur.’ butonuna basarak biletinizi çıkan ekranda görebilirsiniz.

Biletler sosyal medyada paylaşılabiliyor

15 Temmuz treni biletleri bilgisayarlara indirilebilecek ve sosyal medya siteleri üzerinden de paylaşıma açık olacak.

15 Temmuz Milli Birlik Günü Anı Treni

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünce, 15 Temmuz görseliyle giydirilen ’15 Temmuz Milli Birlik Treni’ ilk seferine 14 Temmuz Salı günü saat 10.00’da gerçekleştirdi.

15 Temmuz Anı Treni seferleri ne kadar sürecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre, söz konusu yüksek hızlı tren (YHT) Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara-İstanbul, İstanbul-Konya ve Ankara-Eskişehir arasında 2 ay boyunca sefer gerçekleştirecek.

Yolcu kapasitesi yaklaşık yarıya düşürüldü

Normalde 411 kapasiteye sahip YHT’de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında sosyal mesafenin korunması amacıyla seyrek oturma düzeni oluşturulacak. Bu nedenle trene 217 koltuk satışı yapılacak.

Giydirme uygulanmış YHT, ilk seferine Ankara-İstanbul arasında saat 10.00’da çıktı.

15 Temmuz Anı treni kaç yolcu taşıyacak?

Ankara-Eskişehir-İstanbul ve Konya arasında belirlenecek olan programa göre sefer yapacak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, 2 ay boyunca 43 bin 370 kilometre yol yapacak ve 23 bin 920 yolcu taşıyacak.

Seferler, koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşiyor

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünce YHT’lerde Kovid-19’a karşı tüm tedbirler alınıyor. YHT’ler, her sefer öncesi detaylı bir şekilde temizleniyor ve dezenfekte ediliyor.

Editör: TE Bilisim