Hahn, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Novi Sad şehrinde inşa edilen ve AB’nin yaklaşık 30 milyon avro değerinde mali destek sağladığı Zezeljev Köprüsü’nün açılışına katıldı.

Köprünün açılış töreninde açıklamalarda bulunan Hahn, bu köprünün Sırbistan’ın Avrupa entegrasyonu sürecinin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Entegrasyon insanlar arasında, geçmişle gelecek arasında köprü inşa etmektir. Bu köprü, Tuna Nehri’nin iki kıyısını birbirine bağlamakla kalmayıp, sizleri Avrupa’daki komşularınızla, Avrupa ailesiyle buluşturuyor” ifadelerini kullandı.

“Ortak projeler gerçekleştiriliyor”

Hahn, Zezeljev Köprüsü’nün, Sırbistan’ın AB geleceğinin bir sembolü olduğunu vurgulayarak, “Bugün ortak projemizi gerçekleştirirken omuz omuzayız. Sırbistan, kendi geleceği için seçtiği AB yolunda bizim de desteğimizle emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Vuçiç ise, söz konusu köprüden iki ders çıkarılabileceğini vurgulayarak, “Bu muhteşem köprü, kötü bir politikanın en sağlam betonu bile yıkabileceğinin kanıtıdır. Aynı zamanda kötülüklerin, özveri, sorumluluk ve iyi bir politika ile bertaraf edilebileceğinin de kanıtıdır” değerlendirmesini yaptı.

“Anlaşmalar, Batı Balkanlar’a barış ve istikrar getirmeli”

Hahn, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki temasları kapsamında Başbakan Ana Brnabic ile de bir araya geldi. Görüşmenin ardından Sırbistan Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sırbistan’ın, Kosova ile AB ara buluculuğundaki diyaloğu devam ettirmeye hazır olduğu, Brüksel Antlaşması’nın en önemli hükümlerinden biri olan “Sırp Belediyeler Birliği’nin” kurulmasının, diyaloğun geleceği bakımından elzem olduğuna işaret edildi. Hahn, Sırbistan ile Kosova arasında yapılacak her anlaşmanın, Batı Balkanlar’a barış ve istikrar getirmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim