ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre Üniversite tercihler dönemi 6 Ağustos Perşembe başlarken 14 Ağustos Cuma günü ise sona erecek. Hayalini kurdukları üniversiteleri tercih edecek olan öğrenciler üniversitelerin puan listelerini araştırıyor. Heyecanla beklenen süreçte öğrenciler tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği haberimizde yer alacak. Peki, kaç puanla hangi üniversiteye gidilir? YÖK ATLAS tercih robotu ile tercihler nasıl yapılır? İşte detaylar…

KAÇ PUANLA HANGİ ÜNİVERSİTEYE GİDİLİR? YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU İLE TERCİHLER NASIL YAPILIR?

YÖK tarafından yayımlanan Atlas tercih robotu, öğrenci alan lisans programlarının, kontenjan, yerleşen sayısı, taban puan ve taban başarı sırası bilgilerine ulaşımı kolaylaştırıyor. Üniversite tercihinde bulunacak adaylar, YÖK Atlas sayfasına girerek karşısına çıkan olan “Puan Türü Seçin” alanını doldurduktan sonra son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapabilir.

YÖK ATLAS’A ERİŞİM İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Editör: TE Bilisim