İlk günden itibaren büyük beğeniyle izlenen Kuruluş Osman’ın son tanıtım videosu gündem oldu. Son bölümün tanıtım filminde “Dündar Bey’in ölümü benim elimden oldu!” diyen Osman Bey, tarihte amcasını öldürdü mü? Kuruluş Osman dizisinin sevenleri bu sorunun cevabını merak ediyor. Son dönem Osmanlı tarihçilerinden Hayrullah Efendi kaynaklarına göre: : Dündar Bey ile Osman Gazi arasında bir çekişme yaşanıyordu. Peki Kuruluş Osman’da Dündar Bey ölecek mi ve Ragıp Savaş diziden ayrılıyor mu? Tarihte Osman Gazi, amcası Dündar’ı öldürdü mü? İşte detaylar…

Tarihte Osman Gazi, amcası Dündar’ı öldürdü mü?

Osmanlı’nın son dönem tarihiçisi olan Hayrullah Efendi olayı şöyle anlatmıştır:

Osman Gazi ile Dündar Bey arasında bir çekişme olduğunu ve Dündar Bey’in Osman Gazi’nin beyliğini ismeyerek kallendiği ve Osman aleyhine çalıştığını hatta Bilecik tekfuru ile anlaşarak Osman’a suikast tertip ettirdiğini ve bu sebepten ötürü affı kabul edilmeyerek Dündar Bey’in öldürüldüğü belirtilir.

Kuruluş Osman’da Dündar Bey ölecek mi ve Ragıp Savaş diziden ayrılıyor mu?

Osman Bey ise tekfurun fitne çıkardığını ve fitnenin başı olduğunu söyleyerek ölmesine hükmedecek. Bu hükme karşı gelen amcasını da öldürmek zorunda kalacak. Dündar Bey, Osman Bey 40 yaşına geldiğinde yani 1298 yılında ölecek. Kuruluş Osman dizisinin ilk sezonu ise Osman Bey’in 20-30 yaşlarını anlatacağı için Dündar Bey’in ölümü ikinci sezona rastlayacak. Ragıp Savaş Kuruluş Osman dizisinden 2020-2021 sezonunda ayrılacak.

Editör: TE Bilisim