Koronavirüs (coronavirus) salgınına bağlı risk algısı dünya genelinde döviz piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Bu etki Türkiye’de de özellikle dolar kurunda daglalanmalara yol açarken yatırımcılar piyasadaki hareketliliği yakından takip etmeyi sürdürüyor.

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Kısa süre önce rekor üstüne rekorlar kıran dolar son günlerde inişli çıkışlı bir seyir izliyordu. Ancak dün küresel piyasalardaki talep artışıyla dolar 6,9246 ile 14 Ağustos 2018’den bu yana en yüksek seviyesini gördü ve günü de önceki kapanışa göre yüzde 1,4 artışla 6,9121’den tamamladı.

Peki bugün dolar düşer mi, yükselir mi? 16 Nisan 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

16 NİSAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar kuru, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,1 altında 6,9010’dan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 7,5340’tan alıcı buluyor.

STERLİN NE KADAR?

İngiliz para birimi sterlin ise yüzde 0,2 azalışla 8,6415’ten satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Dolar kuru dün, önemli bir karar noktası olan 6,85 seviyesini aştı ve 6,91 seviyesinin üstüne çıktı. Geçmişteki benzer durumlara bakıldığında ve piyasa tansiyonu ve volatilitenin artması göz önüne alındığında, piyasanın istediğini alana kadar zorlamaya devam etmesi mümkün görünüyor.

Yurt dışında özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik ciddi bir baskı ortamı var. İçinde bulunduğumuz günler için tesis edilen uluslararası kurumların atacağı eş zamanlı adımlarla bu sıkıntılı ortam belki giderilebilir. Aksi bir durumda ise ekonomik dalga her yere bulaşabilir. Dolar / TL kurunA gelince… Bundan sonrası için tüm zamanların en yüksek zirvesi olan 7,24’e kadar baskılama sürebilir.

16 NİSAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim