Benfica alt yapısından çıktıktan sonra Ocak 2020’de 4,5 milyon Euro karşılığında Tottenham’a kiralanan ve sözleşmesine ’50 milyon euro’luk satın alma opsiyonu’ konan Gedson Fernandes transferinde Fatih Terim’in Portekizli Sportif Direktör Rui Costa ile iyi ilişkilerini kullandığı belirtilirken, anlaşmanın sanılandan daha kolay bitmesinin perde arkasında Ahmet Bulut faktörünün olduğu bildirildi.

Benfica ile sürekli olarak dirsek teması halinde olan Ahmet Bulut’un Gedson Fernandes transferinde etkili bir rol oynadığı kaydedilirken, anlaşmanın makul fiyatlarda bitmesi her iki tarafı da memnun etti. Gedson Fernandes’i 6 aylığına kiralayan Galatasaray’ın Benfica’ya 300 bin Euro kiralama bedeli ödeyeceği ortaya çıkarken, 22 yaşındaki yıldıza ise 550 bin Euro maaş ödeneceği ifade edildi.

14 Ağustos 2018’de Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe’ye Kadıköy’de gol atan Gedson Fernandes Tottenham formasıyla 14 maça çıkarken, 2 kez milli takıma seçilen oyuncunun gol ya da asist yapamaması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilisim