Regaib kandili mesajları yarın gece için Müslümanlar tarafından oldukça önem arz ediyor. Müslümanlar tarafından idrak edilen üç ayların başlangıcı büyük dua ve zikirlerle karşılandı. Regaip Kandili diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaip Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. Bu mübarek günde vatandaşların birbirlerine bu kutlu günde mesaj ve söz atmaları sıkça araştırılıyor. İşte, Regaip Kandili ile ilgili sözler ve mesajlar! Regaip Kandili ile ilgili hadis ve ayetler!

Regaip Kandili diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaip Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır. Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir. Regaip kelimesi Kur'an'da “Regaip” şeklinde geçmemektedir. Ancak "reğabe"den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân'da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe"nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır.

REGAİP KANDİLİ İLE İLGİLİ SÖZLER VE MESAJLAR! REGAİP KANDİLİ İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER!

Ey gecenin sahibi… Nasıl ki kudretinle geceyi gündüzle örtüyorsan; bizim de hatalarımızı, günahlarımızı rahmetinle ört. (Amin) Regaip Kandilimiz Mübarek Olsun.

Tüm İslam aleminin Regaip Kandili’nin mübarek, dualarının kabul olması dileğiyle…

Tüm İslam aleminin Regaip kandili kutlu olsun nice kandillere inşallah.

Mübarek 3 ayların başlangıcı olan Regaip Kandilimiz mübarek olsun.

Regaip Kandilimiz mübarek olsun. Aileniz ve sevdiklerinizle nice kandiller yaşamanız dileğiyle.

Manevi duygularımızın kuvvetlendiği mübarek Mevlid Kandilimizi en kalbi duygularımla kutlar, gecemizin ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan niyaz ederim.

Regaip kandilinizi kutlar, milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını cenab-ı Haktan niyaz ederim.

“Regaip Kandili”nizi tebrik ile akıl ve bilimi kullanarak ilerlemeyi, sağlık, mutluluk ve başarılar dolu nice kandiller idrak etmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Regaip Kandili”nizi tebrik ederim.

Kandilin Türk-İslam Alemi’ne hayırlı neticelere vesile olmasını; aile, akraba, dost ve yakınlarınızla sağlık, mutluluk ve başarılar dolu nice kandiller idrak etmenizi Yüce Mevla’dan niyaz ederim.

Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle Regaip Kandilinizi kutlar size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.

Mübarek Regaip Kandilinizi kutlar. Hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu mübarek gecenin İslam Alemi’nin birliği, dirliği ve beraberliğine; insanlığın selameti, huzuru, barışı ve mutluluğuna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, Regaip Kandili’nizi kutluyorum.

Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Kandilimiz mübarek olsun.

Üç Aylarımız ve Regaip Kandilimiz mübarek olsun, Allah hayırlara vesile kılsın.

Regaip Kandilinin, hayatımıza yeni ufukların açılmasına ve vesile olması dileğiyle.

REGAİP KANDİLİ İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER NELERDİR?

Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günkü yazısında, Allah katında ayların sayısı on ikidir. Bunlardan dördü haram aylardır. İşte bu Allah’ın dosdoğru kanunudur. Öyleyse o aylarda kendinize zulmetmeyin. Fakat Allah’a ortak koşanlar sizinle nasıl topyekûn savaşıyorlarsa, siz de onlarla topyekûn savaşın. Bilin ki Allah, kendine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Recep ayı girdiği zaman:

Allahım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayını bize mübarek eyle (Ramazan'a kavuştur) " diye dua etmişlerdir.

Said İbn Cübeyr’den (r.a.) nakledildiğine göre: “Recep ayındaki oruçtan sordum. Bana şu cevabı verdi: İbn Abbas (r.a.)’yı dinledim şöyle demişti: “Rasulullah (s.a.v) Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde oruç tutacak) derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi (ki biz galiba hiç oruç) tutmayacak derdik.

"Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (Cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.8 Bu sebeple Müslümanlar bu geceyi hep ihya etmişlerdir. Hadislerin sıhhati tartışmalı olmakla beraber rivayetlerden anlaşıldığına göre Resul-i Ekrem (sav)’in recep ayına ayrı bir değer verdiği anlaşılmaktadır. Regaip namazıyla ilgili rivayet de hicri 5. asra dayanmaktadır.

Enes b. Malik (r.a.) Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim dedi: “Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Ey Âdemoğlu! Sen bana dua ettiğin ve benden affını umduğun sürece, işlediğin günahlar ne kadar çok olursa olsun, onların büyüklüğüne bakmadan seni bağışlarım. Ey Âdemoğlu! Günahların gökyüzünü kaplayacak kadar çok olsa, sonra da benden affını dilesen, seni affederim. Ey Âdemoğlu! Sen yeryüzünü dolduracak kadar günahla karşıma gelsen; fakat bana hiçbir şeyi ortak koşmamış olsan, şüphesiz ben de seni yeryüzü dolusu bağışla karşılarım.10 Recep ayında idrak ettiğimiz ilk kandil olan Regaip Kandilinde işlediğimiz güzel amellere kandil sonrasında da devam etmeliyiz. Zira bu konuda Mesrûk (r.a.)’nın anlattığına göre:

Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) 'ye sordum: "Resullullah (aleyhissalâtu vesselâm) 'a göre hangi amel efdaldi ? '' Bana: "Devamlı olan !"diye cevap verdi.

Editör: TE Bilisim