Son dönemlerde ekonomide yaşanan dalgalanmaların nedeninin dolara bağlı kurulan ekonomik sistemin sos vermeye başlaması olduğunu söyleyen Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, “Artık sadece kendi şirketlerinin gelirleri ya da sömürdükleri ülkelerin kaynakları bu sistemi finanse edemeyeceği görüldü ve yeni bir taktik geliştirildi. Yeni strateji, dünyada herhangi bir konuda kriz yaratılarak tüm ülkeler piyasalarında dalgalanma yapılarak aynı yıl içerisinde ilgili ülkelerin kaynakları defalarca kez kendi sistemlerine enjekte edilmesidir. Yani daha önce yılda bir defa sömürülen ülke kaynakları algılarla oynanarak defalarca kez sömürülme yoluna gidiliyor.” şeklinde konuştu.

Tavukçuoğlu, zaman zaman Türkiye’de de algı oluşturulduğunu kaydederek, “Yalan haberlerle, ülkemizdeki sistemin tetikçisi olan yazar ve çizerlerle beraber algı oluşturularak ülkemiz yatırımcısına panik yaratılarak borsada, döviz piyasasında al sat yaptırılarak para sisteme enjekte olması sağlanmaktadır.” dedi.

“PİYASALARLA AYNI YÖNE GİTMEYEREK DALGALANMALARDAN KORUNABİLİRSİN”

Dalgalanmalardan nasıl korunabileceğine değinen Tavukçuoğlu, şunları kaydetti:

“Öncelikle piyasalarla birlikte aynı yöne gitmeyerek bunu yapabilirsiniz. Ülkemiz yatırıcısının en büyük zaafı kısa vadede zenginlik hayali kurmasıdır. Öncelikle bu karakterden vazgeçilmesi gerekiyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir kazanç yoktur sadece boş hayaldir.

Hepsinin amacı sizleri kendi istedikleri noktaya getirip sizin kaybeden, onların kazanan tarafta olmalarını sağlamaktır. Bunlarla başa çıkmak çok net mümkün değildir! Piyasayla aynı yöne gittiğinizde ve algılara yenik düştüğünüzde olacak olan şudur; bir alır, bir verirsiniz, iki alır, üç verirsiniz ve paranız erimeye başlar.”

Editör: TE Bilisim