Sosyal medyada pedofili konusu günümüzün en büyük dijital tehlikelerinden biri haline geldi. Platformlar genç kullanıcılarını bu konuda korumaya çalışırken; yapay zekanın da yardımını alarak hızla yeni önlemler getiriyor. Bununla en çok mücadele eden uygulamalardan biri de Instagram… Özel mesaj yoluyla reşit olmayan kullanıcıları taciz eden yetişkin profiller artık daha sert yaptırımlarla karşı karşıya.

Facebook, bünyesinde barındırdığı uygulamaları birbirleriyle entegre etmeye devam ediyor. Instagram Reels, yakında WhatsApp uygulamasına gelecek.

Yeni değişiklikler ile birlikte birbirini takip etmeyen yetişkin ve gençler arasındaki konuşmalar engellenecek. 18 yaşından büyük bir kullanıcı, reşit olmayan profile mesaj göndermeye çalıştığında Instagram DM tarafından bir uyarı bildirimi alacak. Yaptığı bu hareket otomatik olarak sistem tarafından algılanıp engellenecek. Ancak bu durum halihazırda etkileşimi bulunan kişileri kapsamayacak.

Bunlara ek olarak Instagram, reşit olmayan kişilerin önceden iletişim kurduğu yetişkin profilleriyle sohbetlerinde de onları daha dikkatli olmaya teşvik edecek. Sistem tarafından ‘tehlikeli‘ olarak tanımlanan yetişkinler, 18 yaş altı kullanıcılara mesaj gönderdiklerinde; platform karşı tarafa “potansiyel olarak şüpheli davranışlar sergiliyor” uyarısı yollayacak.

Bu uyarılar genellikle 18 yaş altı kullanıcıların çok sayıda takipçi veya mesaj isteği almasıyla beraber ortaya çıkacak. Yapay zekanın da yardımıyla gençler, tehlike gördükleri kullanıcıları kolaylıkla engelleme, şikayet etme veya kısıtlama seçeneklerini kullanabilecek.

Editör: TE Bilisim