Son devrin en önemli İslam alimlerinden olan Muhammed Ali es-Sabuni Hocaefendi bugün vefat etti.

Vefat haberi ailesinin yanı sıra ilim dünyasında da derin üzüntüyle karşılandı. Sevenleri ve öğrencileri ilim hazinesi Sabuni Hocaefendi için dualar etmeye devam ediyor.

“İLMİNİ HAYATINA YANSITTI”

Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren, Muhammed Ali es-Sabuni'nin modern asrın önde gelen tefsir alimlerinden biri olduğunu söyledi.

Sabuni ile sık sık görüşen Prof. Dr. Dağdeviren, vefat eden alimin ilmini yaşantısına yansıtan önemli biri olduğunu belirtti.

KİTAPLARI DÖRT BİR YANDA OKUTULDU

Alimin tefsir alanındaki çalışmalarının önemine vurgu yapan Dağdeviren, şunları kaydetti:

"Modern asrın önde gelen tefsir alimlerindendi, ilmiyle amil bir alimdi. Hocanın tefsir alanında birçok çalışması var ancak elden ele dolaşması açısından çok bilinen tefsiri, Safvetü’t-Tefâsir'dir, bu ülkemiz dahil birçok İslam ülkesinde üniversite düzeyinde okutulan bir eserdir. Çevirileri de yapıldı, ülkemizde de bu çevirilerden yararlanıldı. Onun dışında çok kıymetli eserleri var. 1984'ten beri hocamızı tanıyorum. Yalova'ya bir hareket getirmişti, akademik anlamda da değer kattı."

“PEYGAMBERİMİZİN AHLAKINI YAŞATTI”

Sabuni'nin bildiklerini yaşayan bir alim olduğunu dile getiren Prof. Dr. Dağdeviren, "İlim açısından son derece donanımlı, iletişimi insanlarla çok sıcak. Peygamber Efendimizin ahlakını yaşayan bir alimdi. Çok soylu ve köklü bir aileden geliyordu, ilmi tercih eden bunu da yaşantısına rehber eden biriydi. İslam aleminin başı sağ olsun." dedi.

Editör: TE Bilisim