E – Devletten nüfus kayıt belgesi alma işlemleri için öncelikle sisteme giriş sağlanmalıdır. Daha sonra arama bölümüne “Nüfus kayıt örneği belgesi sorgulama” yazılmalıdır. Açılacak olan ekrandaki onay kutucuğu işaretlendikten sonra sonraki sayfaya geçilmelidir. Sonraki sayfada, sorgulamayı gerçekleştiren vatandaşın adı ve soyadı, nüfus kaydının bulunduğu il ve ilçe, kayıt yeri cilt sıra numarası, kayıt yeri aile sıra numarası ve kayıt yeri birey sıra numarası gibi bazı bilgileri bulunur. Sayfanın biraz daha aşağı kısmına inerek, nüfus kayıt örneğinin ne türde hazırlanacağı seçilmelidir. “Kişi”, “Aile” ve “Nüfus Aile” seçeneklerinin her biri farklı türde belge hazırlanmasını sağlar.

Eski eş listeleme ve vukuat sıralama seçenekleri de tercihe göre “Evet” ya da “Hayır” olarak seçilmelidir. Ayrıca 24 saat içinde sadece 1 belgenin oluşturulabileceğini unutmamak gerekir. Elde edilen belgeyi bilgisayara indirerek yazdırmak mümkündür.

Aile Tablosu E – Devletten Alınır Mı?

Aile bireylerinin doğum tarihi, yaşı, adı – soyadı ve benzeri bilgilerinin toplu bir halde bulunduğu evrakları E – Devletten temin etmek mümkündür. Yani eskiden olduğu gibi aile tablosu hazırlatmak için nüfus dairelerine gitmeye gerek yoktur. Sadece gereken kimlik bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapmak, E – Devletten aile tablosu çıkarmak için yeterlidir.

Aile Durumu Bildirim Formu Nereden Alınır?

E – Devletten nüfus kayıt belgesi alma işlemleri ile karıştırılmaması gereken konuların başında; aile durumu bildirim formu konusu gelir. Öncelikle söz konusu formun nüfus ile alakalı olmadığı bilinmelidir. Bu form, ailenin nüfusa dair olan özelliklerini değil, daha çok maddi özelliklerini bazı devlet kurumlarına bildirmek için doldurulur. Ayrıca sigortalı çalışanların bir yerde ilk kez işe girdikleri zamanlarda da bu formu doldurmaları istenebilir. Bunun amacı ise işçinin bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının sayısını, onların eğitim durumunu ve benzeri detayları tespit edebilmektir. Aile durumu bildirim formuna ulaşmak için kullanılması gereken bağlantı ise şudur: https://www.ailevecalisma.gov.tr/medias/2862/ailedurumubildirimi.doc

Vukuatlı Nüfus Kayıt Belgesi Nedir?

Vukuatlı nüfus belgesi, sahip olduğu isimden dolayı sabıka  kaydı ile ilişkili zannedilebilen bir belge türüdür. Bu nüfus belgesinde evlilik dolayısıyla soy adı değişikliği, ikametgah değişikliği, resmî evrak üzerinde din değişikliği gibi çeşitli fiiller belgelenir. Yani vatandaşların kan bağı durumu ile beraber geçmişteki resmî faaliyetleri de bu belgede görünür haldedir.

Nüfus Kayıt Örneği Ne Zamana Kadar Geçerlidir?

Resmî işlerde kullanılmak üzere çıkartılan evrakların pek çoğu belli süreler dahilinde geçerlidir. Nüfus kayıt örneğinin geçerlilik süresi ise yaklaşık olarak 1 aydır. Bu süre dolduktan sonra eldeki nüfus kayıt belgesinin kullanılabilmesi mümkün olmaz. Ayrıca E – Devletten nüfus kayıt belgesi alma işlemi gerçekleştirildiğinde, çıkartılan evrak üzerinde tarih bilgisi bulunur. Yani belgenin kaç gün önce internetten düzenlenip yazdırıldığı resmî kurumlar tarafından tespit edilebilir. 

 

 

Editör: TE Bilisim