Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgın sürecinin bir sonucu olarak kısıtlamalarda kişilerin hak kayıplarına uğramaması için yeni düzenlemeler yapıldığını bildirdi. 

DÜZENLEMELER 30 NİSAN'DAN İTİBAREN YÜRÜLÜKTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından duyurduğu bilgilere göre yapılan düzenlemeler şöyle;

İbraz süresinin son günü 30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen çeklerin ödemelerini ertelendi ve bu çekler 1 Haziran tarihinden sonra kalan ibraz süresi içerisinde tahsil edilecek.

Kamu idarelerinin kamu veya özel hukuktan doğan alacakları hakkında 30 Nisan ve 31 Mayıs tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılmaması temin edilecek. 

30 Nisan ile 31 Mayıs arasına denk gelen kambiyo senedine dayalı alacaklar, bir başka deyişle ticari borçlar için icra ve iflas takibi başlatılmasının önüne geçilecek. Aynı zamanda bu borçlar için ihtiyati haciz kararı alınması engellenecek. Başlamış olan takipleri de durdurulacak. 

DESTEK PAKETLERİ DE AÇIKLANDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda salgın tedbirlerinden etkilenen vatandaşlara yönelik destek paketlerine de değindi. Destekler şöyle ifade edildi: 

"Daha önceden 3 ay süreyle ödemesi gerçekleştirilen 1000 lira gelir kaybı desteği ile illere göre 500 ve 750 lira şeklinde verilen kira desteğini esnafımıza bir ay daha sağlıyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere daha önceden bin TL olarak ödenen nakdi yardımlara bin 100 TL olarak yeniden başlıyoruz.

Emeklilerimizin ikramiyelerini Ramazan Bayramı'nda bin 100 TL'ye çıkarıyoruz."

Editör: TE Bilisim