Adalar Belediyesi'nin, hayvanların bakımı ve tedavisinde kayıt dışı ilaç kullandığı gerekçesiyle 11 bin 368 TL idari para cezasıyla cezalandırıldığı ortaya çıktı.

Adalar Sulh Ceza Hakimliği; Adalar Belediyesi Veteriner Hizmetleri'nin, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 13. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle Adalar Belediyesi'ni 11 bin 368 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Takvim’de yer alan habere göre, Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün'ün hayvanların bakımı ve tedavisinde kayıt dışı ilaç kullandığı gerekçesiyle Adalar Belediyesi'nin iki defa baskına uğradığı bildirildi.

KAYIT DIŞI İLAÇLAR KULLANDI

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün, kayıt dışı ilaç kullandığı gerekçesiyle 2019 yılı sonu ve 2020 Mart ayında Adalar Belediyesi Veteriner Hizmetleri'ne baskın düzenlediği öğrenildi.

Baskında Adalar Belediyesi Veterineri Mustafa Ün'ün kayıt dışı ilaçlar kullandığı tespit edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı 978 atın kayıp olduğu, bu atlardan 224'ünün öldüğü açıklanmıştı.

İŞTE O KARAR

Adalar Sulh Ceza Hakimliği; Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 13. maddesine muhalefet ettiği gerekçesiyle Adalar Belediyesi'ni 11 bin 368 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme kararında; Adalar Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi'nde denetim gerçekleştirildiği, yerinde yapılan denetimde, e-reçete sisteminde stoklarda mevcut olmayan 3 adet ürünün bulunduğu Control % 10 (4 adet), Keta-Control (15 adet) ve Rompun %2 (10 adet) ancak stok hareketlerinde 2018 yılında stoklarına aktarıldığı halde herhangi bir düşüm ve kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmediğinin tespit edildiğine dikkat çekildi.

Kararda şöyle denildi:

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerince E-Reçete sisteminden yapılan kontrollerde Avromec-Fac, Vilmetin ve Kafedif isimli ürünlerin, 'Veteriner Tıbbi Ürün' olduğu, veteriner tıbbi ürün olmasına rağmen ve kullanım için hazır halde bulunan ürünlerin Bakanlık E-Reçete sisteminde belediye stoklarında yer almadı. Stok kayıtlarına işlenmedi, tedarik ve kullanımı dahi bildirilmedi. Sistemde kaydı bulunmadığı halde veteriner tıbbi ürünleri fiili olarak kullandığı, İTS ile fiili stoğunun uyumsuz olduğu tespit edildi.
Veteriner tıbbi ürün niteliğinde olan ve Adalar Belediyesi'nin İTS stoklarında bulunmayan, işletmeye giren veteriner tıbbi ürün ve biyolojik ürünlere ait herhangi bir makbuz Müdürlük yetkililerine ibraz edilmedi. Veteriner tıbbi ürünlerin bulunduğu ortamın sıcaklık ve nem takip kayıtları ile veteriner biyolojik ürünlerin sıcaklık kayıtlarının tutulmadığı tespit edildi.
Editör: TE Bilisim