İbrahim Seçkin Talaş'ın haberi...

Her gittiği yerde iki yılı aşkın süredir tartışma konusu olan atların akıbeti sorulan İBB Başkanı İmamoğlu canlı yayında suçu Tarım Bakanlığı’na attı.

İmamoğlu canlı yayında, “Bu atları satın alan biz Tarım bakanlığı ile iş birliği yaptık. Hepsine çip takıldı. Biz takmadık bakanlık taktı. Çip bizim tarafımızdan değil Tarım Bakanlığı tarafından takip ediliyor. Sayın Pakdemirli bir açıklama yapsana. Kayıp at varsa bunu bulacak olan Tarım Bakanlığı” dedi.

“SATIN ALDIK” AÇIKLAMASI VAR

Altunay, İBB Meclisi’nin 16 Ocak 2020’de atların satın alınmasını kararlaştırdığı faytona koşulan atlarla ilgili, “Meclisten AK Parti’nin desteğiyle satın alma gerçekleşti. Niçin? Atları oradan kurtarabilmek için. İşte acı çekiyorlar, eziyet görüyorlar vs. Atlar satın alınmıştı. Ama ne yazık ki asıl işkenceyi, çileyi ondan sonra çektiler” dedi. 1200 tane atın akıbetini sorduklarını ifade eden

Altunay, bu atlardan 102 tanesinin İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sevkiyatını yaptığını belirterek, “Bu sevkiyat yapılırken, her şey gözetilerek kayıt sistemine uygun, kontrollü, sağlıklı bir şekilde sevkiyatlar yapıldı.

Gönderdiği yerlerde atların bakımını ve gözetimi Eskişehir Tarım Müdürlüğü yapıyor. Ama ne olduysa Büyükşehir Belediyesi’nden geldiler, bu işi biz yapacağız dediler. İl Tarım Müdürlüğü’nden bu sevkiyatı durdurdular. Böylece aldıktan sonra zaten 978 tane atın akıbeti meçhul oldu” açıklamasını yaptı.

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

İmamoğlu’na bir yalanlamada İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’den geldi. Müdürlükten yapılan açıklamada, İmamoğlu’nun ortaya attığı “çip takıldı” ve “takip etmiyorlar” iddialarının gerçek dışı olduğu vurgulandı. Açıklamada “Sahiplendirilmiş atların 'denetim ve kontrolü' Sayın İmamoğlu'nun iddia ettiği gibi İl/İlçe Tarım Orman Müdürlükleri yetkisinde değildir. Bahse konu atlar İBB tarafından alınmış ve İBB uhdesine geçmiş atlardır. Uygulanan çipler, atların 'tanımlama numarasından' ibaret olup bu çiplerin 'uzaktan veya uydudan izlenmesi' gibi bir durum söz konusu değildir” denildi.

Editör: TE Bilisim