Rüyada ev görmek İmam Nablusi (r.a) Hazretleri tarafından evliliğe yorulmuştur. Rüyasında bir ev gören biri bekarsa evlenir, evli ise eşlerine karşı daha fazla yakınlık gösterir. Görülen evin genel durumu, rüyanın tabirini belirler. İmam Nablusi (r.a) tarafından bildirilen tabirlere göre rüyada çamurlu ve çok pis olan bir ev görmek, aile içinde meydana gelmesi muhtemel olan sıkıntıları temsil eder. Rüyada kirli ev görmek, eğer rüya sahibi evliyse eşi ile tartışacak olduğunun bir habercisidir. 

Rüyada Başkasının Evini Dağınık Görmek

Rüyada dağınık ev görmek ile pis ev görmek arasında pek fark yoktur. Düzeni bozulmuş halde olan tozlu bir ev, rüya sahibinin hayatında meydana gelecek bazı kötü durumlara delalet eder. Bu durumda rüya sahibi pek dikkatli olmalı ve önemli konularda çeşitli kararlar alırken tedbirli davranmalıdır.

Rüyada Ev Temizlemek

Rüyasında kendi evini ya da bir başkasının evini temizlediğini görmek bazen hayırlı bazen ise hayırsızdır. İmam Cafer – i Sadık (r.a), “Temizlik imandan gelir” hadisi ile ilişkili olarak, rüyada yapılan temizliğin güzel haberler almaya ve maneviyatın kuvvetlenmesine işaret ettiğini söylemiştir. Bununla birlikte, rüyasında çok kirli bir evi temizlemeye çalışırken yorulduğunu görenler bazı zorluklarla baş başa kalacaklardır. Rüyada kirli bir evi temizlemek, dertlerden kurtulabilmek için öncelikle yoğun çaba sarf etmek gerektiğini hatırlatan bir durumdur.

Rüyada Komşunun Evini Temizlemek

Bir evin çok pis olmakla beraber komşuya ya da başka birilerine ait olması, bu rüyayı gören kişinin sorumluluk sahibi olduğunu gösterir. Rüyada birinin evini temizlemek, başarılı olmaya ve başkalarına da önemli yardımlarda bulunmaya delalet eder. Pek çok ev ziyaret edip bunlar arasında sadece kendi evinin temiz olduğunu gören rüya sahipleri ise yakın bir zamanda itibar kazanacaktır. Bu itibarın kaynağı ise maddiyattan çok kişilik özellikleri ile alakalı olabilir.

Rüyada Boş Ev Temizlemek

Rüyada boş ev görmek, bir konuda hissedilen eksiklikler dolayısıyla gösterilecek olan yoğun çabalara delalet eder. Daha farklı tabirlere göre ise rüyada boş ev gören kişinin kalbindeki tüm sıkıntılar ortadan kalkacaktır. Ayrıca İmam Nablusi (r.a) demiştir ki; evinde yeni ve boş bir oda açıldığını görenler,

  • Hasta ise iyileşir.
  • Evli ise çocuk sahibi olur.
  • Bekar ise hayırlı bir kısmet ile karşılaşır.
  • Öğrenci ya da bir iş sahibi ise büyük başarılar elde eder.
  • Hasta ise hastalığı ağırlaşır ve hayırlı bir şekilde vefat eder.

Rüyada Temiz Ev Görmek

Temiz mekanlar ya da eşyalar, neredeyse tüm İslam alimleri tarafından hayra yorulmuştur. Rüyada temizlenmiş ev görmek bekarlar için, yakın bir zamanda evlilik fırsatı bulacak olmayı temsil eder. Evli olup da evinin temiz olduğunu görenler ise yuvalarında meydana gelen sıkıntıların hepsinden kurtulacaktır. Ayrıca rüyada ev görmek çoğunlukla aile içinde meydana gelmesi muhtemel şeylerin habercisidir. Gelecekteki bu olaylar, evin kirli ya da temiz olmasına göre yorumlanır.

Rüyada Yeni Yapılan Ev Görmek

Yeni bir ev, bol kazancın ve hayırlı bir evliliğin sembolüdür. Eğer rüya sahibi evli ise rızkı bollaşacak ve daha sonraki süreçte eşinin saygısını daha çok elde edecektir. Tertemiz ve yepyeni bir ev görmek müjdeli haberlere, yeni fakat kirli bir ev görmek ise yakın çevredekilerle yaşanacak bazı tatsızlıklara işaret sayılır.

Rüyada Deniz Manzaralı Ev Görmek

Deniz ya da deniz manzarası, İmam Nablusi (r.a) tarafından dünya malı olarak tabir edilir. Bir denize girip çıktığını gören kişinin malı artar, deniz karşısında evi olanın tüm ailevi sorunları çözülür. Rüyada ev görmek, söz konusu evin ağaçlık bir yerde veya manzaralı bir konumda olması halinde hep daha iyidir.

Editör: TE Bilisim