Sevimli görünen renklerdeki yılanları görmek, rüya sahibinin alacağı güzel haberlere ve gerçekleştireceği hayırlı işlere delalet eden durumlardandır. Turuncu renk, ferahlığın ve mutluluğun işaretidir. Rüyada turuncu yılan görmek, düşman sanılan birilerinden fayda görmeye ve sıkıntıları atlatmaya delalet eder.

Rüyada Mavi Yılan Görmek

Rüyada mavi renkli yılan görmek bazen hayra bazen ise şerre delalet eden bir durumdur. Koyu mavi renkli yılanlar, rüya sahibine aniden gelebilecek zararların sembolüdür. Fakat rengi daha açık tonlarda olan mavi yılanları rüyada görmek bazı yeni gelişmelerin habercisidir. Görülen yılan zehirli ya da korkutucu ise bu gelişmeler hayırsız olacaktır. Fakat zararsız bir şekilde bir tarafta duran mavi renkli yılanlar, rüya sahibini şaşırtacak olan güzel gelişmeler yaşanacağını gösterir.

Rüyada Kırmızı Yılan Görmek

Kırmızı rengin mevcut olduğu rüyalar, rüya sahiplerini bazı sorunlara karşı uyarır. Özellikle bu renk maneviyatı temsil eder. Büyük, uzun ve kıpkırmızı bir yılan gören rüya sahipleri, güçlü bir düşmanları dolayısıyla bazı manevi sıkıntılar yaşayacaktır. Ayrıca kırmızı yılanın normal ölçülerden daha büyük olması, maddi anlamda çok zengin bir düşmanın varlığına delalet eder. Rüyada kızıl yılan görmek, dost seçiminde dikkatli davranmanın şart olduğu konusunda kesin bir uyarıdır.

Rüyada Kahverengi Yılan Görmek

Rüyada görülen kahverengi ya da siyah yılanlar, acımasız ve sinsi düşmanlara sahip olunduğunu gösterir. Yılanın çok koyu bir renge sahip olması, düşmanların aile içinden bile olabileceğini gösterir. İmam Abdülgani Nablusi (r.a), rüyada yılan görmenin bazı korkulacak şeyler yaşanacağına delalet ettiğini söylemiştir. Rüyasında koyu renkli yılan görenler, küçük talihsizliklerin kötü sonuçlar vermesini önleyebilmek adına dikkatli adımlar atmalıdır.

Rüyada Yılan Yuvası Görmek

Bir hayvanı yuvası içinde ya da sürüsü ile beraber görmek genel olarak hayırlıdır. Bu tür rüyalar bereketin, aile içindeki huzurun ve neşenin sembolü sayılır. Fakat pek çok zehirli yılanın bir yuvada bulunduğunu görmek, maddi açıdan zorlu günler yaşanacağına delalet eder. Bazı tabircilere göre ise yılanların çok sayıda bulunduğunu gören rüya sahipleri, düşmanlarının şerrinden korunup büyük kazançlar elde edecektir. Rüyada turuncu yılan görmek ile beraber bu yılanların bir yuvada bulunduğuna şahit olmak, müjdeli haberlerin çokluğuna delalet eder.    

Rüyada Yılan Yakalamak

Bir yılanı yakaladığını gören rüya sahipleri bazı fırsatlar elde edecektir. Bu fırsatları doğru şekilde kullanırlar ise kendilerini düşmanlarından korumaları mümkündür. Fakat yapılması gerekenleri zamanında yapamamış olmak halinde, rüyayı gören kişiler uzun bir müddet bazı sorunlarla uğraşmak zorunda kalabilir.

Rüyada Yılan Yumurtası Görmek

Rüyada yumurta görmek yeniliğin ve hayrın işaretidir. Fakat yılan gibi bir hayvanın yumurtası, rüya sahibinin çevresinde bulunan gizli düşmanların artacak olduğuna delalet eder. Ayrıca bu rüyayı zenginlikle yorumlayan tabirciler de mevcuttur.

Rüyada Beyaz Yılan Görmek

Rüyada beyaz renkli yılan görmek, kendisinden fazla zarar gelmesi mümkün olmayan bir düşmana işaret eder. Bununla birlikte beyaz yılan hastalık, şanssızlık, beklenmeyen bir zamanda para elde etme ve çeşitli haberler alma gibi manalarda da tabir edilmiştir. Rüyada turuncu yılan görmek gibi, beyaz yılan görmüş olmak da nispeten hayırlıdır.

Editör: TE Bilisim