ABD ile PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin kirli ittifakı bir kez daha gün yüzüne çıktı. ABD’li General Paul Calvet ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin lideri, Abdullah Öcalan’ın “manevi oğlum” dediği terörist Mazlum Abdi ile görüştü.

TERÖRİST MAZLUM ABDİ GÖRÜŞMEDEN MEMNUN KALDI

Görüşmeyi Twitter hesabından duyuran terörist Mazlum Abdi, ABD'li Calvet ve McKenzie ile bölgesel konuları görüştüğünü belirterek, görüşmeden oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Terörist Mazlum Abdi tweetinde, "Bölgedeki emniyet ve ekonomiyle ilgili zorlukları ele almak için General Calvert ve General McKenzie ile bir araya gelmekten memnun oldum. Koalisyon güçlerinin varlığının devamı, IŞİD ile mücadele için ortak işbirliği ve bölgeyi koruma ve istikrara kavuşturma çabaları hakkında mesajlar aldık" ifadelerini kullandı.

ABD'li yetkililerin Suriye'de istikrardan yana olduklarını açıklarken bölgedeki terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olmaları ABD'nin Orta Doğu politikalarını bir kez daha gösterdi. 

TÜRKİYE'NİN OPERASYONLARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarının yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de de PKK ve uzantılarına yönelik operasyonlarda bulunmaya devam ediyor. 17 Mayıs’ta terör örgütü PKK'nın Suriye genel sorumlusu Sofi Nurettin’in etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. 

Editör: TE Bilisim