Among Us nedir, nasıl bir oyun? Among Us nasıl oynanır 2021? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. 2018'yılının sonbahar aylarında piyasaya sürülmesine rağmen uzun süre sonra popüler olan, kısa süre içinde birçok YouTube ve Twitch yayıncısının üzerine içerik ürettiği Among Us, geleneksel oyun tarzının biraz dışına taşan bir yapıya sahip. Peki, Among Us nedir, nasıl bir oyun? Among Us nasıl oynanır 2021? İşte oyun ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

AMONG US NEDİR, NASIL BİR OYUN?

Amerikan oyun stüdyosu InnerSloth tarafından geliştirilen ve yayımlanan Among Us, 2018'de piyasaya sürülen çevrim içi çok oyunculu bir sosyal çıkarım oyunudur. Oyun bilgisayar üzerinde Steam platformundan ücretli şekilde edinilebiliyor ancak Android versiyonu ücretsiz.

Oyunun Android sürümü ücretsiz olarak indirilebiliyor. Android cihazlarda hiçbir ücret ödemeden oynanabilen oyun, bilgisayar üzerinde de çeşitli Android emulatörleriyle ücretsiz olarak oynanabilir.

AMONG US NASIL OYNANIR 2021?

En fazla 10 en az ise 4 kişiyle oynanan Among Us, çevrimiçi bir sosyal çıkarım oyunu olarak tanımlanıyor. Uzay temalı bir ortamda ekibin içindeki haini bulmak amacı taşıyan oyunda, hain rolünü üstlenen oyuncu ise rakiplerini öldürmek ve onları kendinin öldürmediğini iddia etmek zorunda.

Oyun aslında 2 takımlı olarak görülebilir, mürettebat ve hainler takımı. Mürettebat arkadaşları öldürülmeden önce tüm görevleri tamamlayarak veya tüm hainleri bularak ve ortadan kaldırarak kazanır; Hainlerin kazanması için, hainlerin sayısı Mürettebat Arkadaşlarının sayısına eşit olacak şekilde olmalı veya sabotaj geri sayımı bitene kadar yeterince Mürettebat öldürmelidir; Hayaletlerin amacı, sırasıyla Crewmate ve Impostor hayaletleri için görevleri tamamlayarak ve sabotajlar yaparak yaşayan takım arkadaşlarına yardım etmektir. Bir hain bir sabotaj gerçekleştirdiğinde, ya ani bir sonuç olur (tüm ışıkların sönmesi gibi) ya da bir geri sayım başlar ve sabotaj bitmeden çözülmelidir, yoksa tüm Mürettebat arkadaşları ölür. Sabotajlar, hangi sabotajın yapıldığına bağlı olarak oyuncular tarafından çeşitli şekillerde çözülebilir.

Among Us’da oyunun galibi olabilmek için kişilerin güvenini sağlamak büyük önem taşıyor.

Editör: TE Bilisim