5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajları! En güzel Dünya Çevre Günü sözleri ve mesajlarını araştıran vatandaşlar için haberimizde konu hakkında içerik paylaştık. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayanlar arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da yer aldı. Bakan Kurum videolu paylaşımında, “Çözüm, canlı cansız tüm varlıklarımızı gözümüz gibi korumaktır.” ifadelerine de yer verdi. İşte 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajları! En güzel Dünya Çevre Günü sözleri ve mesajları…

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJLARI!

1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nın İsveç’in Stockholm kentinde aldığı bir karar ile birlikte 5 Haziran, “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilmişti. Yıllar geçtikçe daha geniş kitlelere hitap etmeyi başaran ve dünyada adından daha çok söz ettiren özel gün, bu zamanlarda 100’den fazla ülke tarafından kutlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum paylaştığı videolu paylaşımında, çocuklara daha güzel yarınlar bırakmak için çalıştıklarını vurgulayarak şu sözlere yer verdi:

"Tertemiz suları, berrak havası ve bağlarıyla; seyahatnamelere, romanlara, şiirlere konu olmuş Meram'dan, herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutluyorum. Bizler gökte uçan kuşu, deryada yüzen balığı, meyve veren ağacı kendimize dost bilenleriz, kardeş bilenleriz. Soluduğu havayı, her yerinden bereket fışkıran toprağı, akarsularımızı emanet kabul edenleriz. Dağları, gölleri, denizleri, bin bir çeşit canlısıyla; ortak evimiz olan dünyayı güzelleştirmeyi, var oluşumuzun gayesi olarak görüyoruz."

EN GÜZEL DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI!

Tarihte doğa için birçok şiir ve söz kaleme alınmıştır. Bunların bazıları ünlü şair, düşünür ve söz yazarları olsalar da, sahibi belli olmayan anonim çok sayıda güzel sözde mevcuttur.

Türk halk ozanı Aşık Veysel doğanın önemini, “Orman yurdun öz evladı, ormansız yok dünya tadı.” sözleriyle dile getirmiştir.

Dünyaca ünlü şair ve yazar Nazım Hikmet Ran, “Yaşamak! Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine, bu hasret bizim!” diyerek doğanın önemini anlatmıştır.

Yunan filozof Thales, “Her şeyin prensibi şudur; her şey sudan gelir ve tekrar suya döner.” şeklindeki sözü ile tarihe geçmiştir.

Dünya çapında ağaçlandırma çabalarına büyük katkıda bulunan İngiliz biyolog, botanikçi, çevre aktivisti ve yazar olan Richard St. Barbe Baker ise doğanın önemini ve yeşilliğin değerini, “Bir ulusun gerçek zenginliği, ağaç örtüsüyle ölçülebilir.” sözüyle açıklamıştır.

Sahibi belli olmayan anonim sözlerin bazıları ise şu şekilde:

“Yarının doğası bugünden oluşturulur.”

“Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.”

 “Toprağın dostlara ihtiyacı vardır, ona dostça davranalım!”

Editör: TE Bilisim