Suriye’nin Münbiç kentinde yaşayan halk, terör örgütü PKK/PYD’ye karşı ayaklandı. Aşiretler cuma namazının ardından sokaklara dökülerek gösteriler düzenledi. PKK karşıtı sloganlar atan göstericiler, eylemlerde örgütün sivillere uyguladığı şiddeti de kınadı.

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI YAPTILAR: PKK ZULMUNE SON VERİN

Ayrıca kent genelindeki aşiretler tarafından PYD/PKK’ya karşı ortak bir bildiri yayınlandı. Aşiretler 2018’de imza atılan “Münbiç Yol Haritası” adlı anlaşmaya istinaden, Türkiye’yi Münbiç’e müdahale etmeye ve PKK zulmüne son vermeye çağırdı.

Münbiç kırsalındaki güçlü aşiretler de gösterilere destek açıklaması yaptı. Münbiç’in kuzey kırsalında bulunan El Busultan aşireti, Münbiç’teki tüm aşiretler adına örgütle müzakere için bir isim atadı. Taleplerin karşılanmaması halinde daha büyük gösteriler düzenlenebileceği, gerekirse silahlı bir güç kurulabileceği belirtildi.

BÖLGEYE BİNLERCE PKK'LI GÖNDERİLDİ

Aşiretlerin tepkileri üzerine PKK, bölgeye yeni terörist gruplar ulaştırdı. Yerel kaynaklara göre ilçeye yaklaşık 4 bin terörist ve düzinelerce zırhlı araç geldi. ABD güçleri PKK’lılara örtülü destek verirken, ABD uçakları da Münbiç semalarında alçak uçuş yaptı.

Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi: Münbiç halkının haklı ayaklanmasını bütün imkanlarımızla destekliyoruz

Meclisten yapılan açıklamada, "Münbiç'teki olayları endişe ile takip ediyoruz. Münbiç halkının haklı ayaklanmasını bütün imkanlarımızla destekliyoruz." denildi. Öte yandan Azez'de YPG/PKK'ya karşı harekete geçen Münbiçlilere destek gösterisi yapıldı.

Editör: TE Bilisim