Dünya ünlü sitelerin açılmaması dünya basınında geniş yankı oluşturdu. Amazon, CNN, Financial Times, New York Times, Bloomberg News, Twitch ve Reddit  siteleri açılmıyor. Son dakika haberine göre sosyal medya kullanıcıları ve sitelere girmek isteyen kullanıcılar problemin nedenini araştırıyor. Peki, Amazon, CNN, Financial Times, New York Times, Bloomberg News, Twitch ve Reddit çöktü mü? Dev internet haber siteleri neden çöktü? Resmi açıklama yapıldı mı?

AMAZON, REDDİT, TWİTCH NEDEN AÇILMIYOR?

Amazon, CNN, Financial Times, New York Times, Bloomberg News, Twitch ve Reddit  gibi dünya devi sitelerin neden çöktüğüne ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sistemlerinin çökmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Ancak Independent teknoloji editörü Andrew Griffin dünya devi sitelere neden erişim sağlanamadığına ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Griffin, internet sitelerine erişimdeki sorunun Fastly isimli bulut bilişim hizmeti veren şirkette yaşanan problemden kaynaklandığını söyledi.

Fastly'nin "servis durumu" sayfasında, problemin "CDN" olarak bilinen içerik dağıtım ağında olduğu belirtildi. Fastly’den yapılan açıklamada ise, konun inceleme altına alındığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim