Furkan Benli-İstanbul

Suudi yazar Turki al-Hamad, Peygamber Efendimize (s.a.v) yönelik hakaret eden twitinin ortaya çıkmasının ardından tepkilerin odağı haline geldi.

Geçmişte Hadis-i Şeriflere karşı yaklaşımı ve açıklamalarıyla da büyük tepki çeken Suudi yazar Hz. Muhammed’i (s.a.v.) direk hedef alması nedeniyle bu kez ağır bir şekilde eleştirildi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLERİN ODAĞINDA

#تركي_الحمد_يسي_للنبي “Turki al-Hamad peygamberi kötülüyor” başlığıyla sosyal medyada gündem olan Suudi yazar ve siyaset bilimci al-Hamad, açıklamasında Allah’ın son elçisi Peygamber Efendimizden sonra kimin geleceğini sorarak, birisini beklediğini belirtti.

Bu açıklamayla yetinmeyen al-Hamad, Mecd-i Aksa’ya baskın düzenleyerek “Araplara ölüm” sloganları atan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) hakaret eden Yahudilere de destek mesajı paylaştı.

YAHUDİ AŞIĞI

Kur’an-ı Kerim ve hadislerle ters düşen açıklamasında al-Hamad, peygamberimize hakaret eden Yahudilerin videosunu alıntılayarak şu notu düştü:

Hem Yahudilerin hem de bizim aramızda iyi olanlarımız var. Her cuma Yahudilere beddua edenler yok mu aramızda? Yahudiler gargad ağacının arkasına saklanacaklar diyen yok mu aramızda? Kıyamete kadar lanetli olduklarını söyleyenler bizler değil miyiz? Nefret ancak nefreti doğurur. İster Arap olsun ister Yahudi… Yeryüzü herkesi kabul edecek kadar geniştir…

İSLAM VE MÜSLÜMANLARLA KAVGALI

Yahudi ve İsrail aşığı Turki al-Hamad, Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinde, açıklamalarıyla birçok kez tepkilerin odağı haline gelen bir isim. İsrail’in işgalini görmezden gelen al-Hamad, “ Filistin benim davam değil.” açıklamasıyla da akıllarda yer etmişti.

İslami değerleri aşağılayan al-Hamad, Kur’ân-ı Kerîm’den sonra en güvenilir kitap olan Buhari’ye de hakaretler etmiş ancak gelen tepkiler sonrası kendi söylediği ifadeleri inkar etmişti.

Editör: TE Bilisim