Furkan Benli-İstanbul

BAE’li insan hakları savunucusu Alaa Al-Siddiq geçtiğimiz cumartesi günü sürgün hayatı yaşadığı İngiltere’nin başkenti Londra’da şüpheli bir trafik kazası sonucu vefat etti.

Abu Dabi yönetimi tarafından yaklaşık 10 senedir hapiste tutulan babası için başlattığı hukuk mücadelesinden dolayı BAE yönetimini rahatsız eden Al-Siddiq’in ölümü tüm dünyada büyük ses getirdi.

BAE’NİN PARMAK İZİ BELİRİYOR

Babası gibi muhalif fikirleri nedeniyle hapse atılan mahkumlar için giriştiği mücadeleyle akıllarda yer eden Al-Siddiq’ın ölümünde BAE’nin parmağı olduğu konuşulmasının yanı sıra konuya ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Cemal Kaşıkçı'nın arkadaşı ve rejim muhalifi aktivist Ömer bin Abdulaziz, YouTube’dan yaptığı yayında Al-Siddiq'in telefonunun ölmeden önce hack’lendiğini iddia etti.

TELEFONU HACK’LENMİŞ

Bin Abdulaziz’in iddiasına göre BAE yönetimi, İsrailli şirketi aracılığıyla Al-Siddiq’ın telefonundaki bilgilere ulaşmak amacıyla hack’ledi.

Bilgiyi aktarırken kaynağının çok güçlü olduğunun altını çizen bin Abdulaziz, “Sizinle Al-Siddiq’ın ölümü hakkında konuşacağım. Açıklayacağım bilgiyi bana gelen güvenilir ve önemli kaynaklardan araştırdım. Al-Siddiq’ın telefonu ölümünden önce İsrailli bir şirket tarafından hack’lendi. Ben bu bilginin doğruluğu ve kaynağından eminim. Telefonu Muhammed bin Zayed tarafından İsrailli şirket aracılığıyla hack’lendi.” dedi.

Editör: TE Bilisim