Sabri İşbilen / Özel Haber - Candaş medyada bir kaçak yapı skandalı daha patladı. Halk Tv'nin sahibi Cafer Mahiroğlu'nun Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Sazlı Köyü'nde inşa ettiği restoranın kaçak olduğu ortaya çıktı.

BÖLGE SİT ALANI

Mahiroğlu, söz konusu bölgede yapı kayıt belgesi bulunan yapıyı yıkarak inşa ettiği restoranında bir çok usulsüzlüğe imza attı. Mahiroğlu'nun kaçak restorantını inşa ettiği bölgenin 2. derece sit alanı olduğu, kıyı kanunu gereği kamuya terk edilmesi gereken bölgeyi işgal ettiği tespit edildi.

1 AY ÖNCE MÜHÜRLENDİ

Skandal sadece bununla sınırlı kalmadı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri kaçak olduğu tespit edilen yapıyı, 27 Mayıs 2021 tarihinde mühürleyip, inşaatın durdurulması kararını verdi. Müdürlüğün bu kararına rağmen Mahiroğlu, inşaatı durdurmadı. İnşaattaki çarpıklık havadan çekilmiş görüntülere de yansıdı. CHP'den ise kaçak yapıya destek geldi.

KISA SÜREDE YIKILACAK

CHP'li isimlerin açılışını yaptığı kaçak yapıyla ilgili olarak Çanakkale İl Özel İdaresi'nce yıkım için inceleme başlatıldığı öğrenildi. Öte yandan kaçak yapıya ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı, Ayvacık Orman İşletme müdürlüğünce de idari işlem başlatılacağı belirtildi.

BU CESARET NE?

Kaçak yapı skandalını ortaya çıkaran AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, restoranın açılışını gerçekleştiren CHP'lilere yüklendi. Turan, "Yer kaçak, yıkılacak! Daha ötesi mühürlenmiş ve mühür sökülmüş.Mühür fekkinden ceza davasına konu! Utanmadınız da bu cesaret ne?" diye sordu. Turan, açılışa katılan tüm CHP'lilerin suça ortak olduğunu dile getirdi.

Açılış protokolü
Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mühürlenen kaçak restoran, önceki gün CHP'li isimlerin yoğun katılımıyla açıldı. Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek ve Seyit Torun, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan katıldı. Ayrıca Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da açılışta yer aldı.

Editör: TE Bilisim