CHP yandaşı medya ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Katar yalanı, siyasetçiler ile medya kuruluşlarının olağan hale dönüştürdüğü yalancılığı bir kez daha gündeme taşıdı. Kamuoyu, siyasetçiler ve medya kuruluşlarının sık sık yalana başvurmasının arkasında yatan sebepleri merak ediyor.

Sözcü, Cumhuriyet, T24 haber sitesi "Katarlı gençlere sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasıyla ortalığı karıştırmaya çalışmış asılsız haber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyasından paylaşarak destek olmuştu.

Haber yayınlandıktan 27 saat sonra T24 haber sitesi asılsız haberle ilgili özür mesajı yayınladı.

Bu gelişmenin ardından sosyal medyada #ÖzürDileKılıçdaroğlu etiketi açılsa da Kılıçdaroğlu özür dilemek yerine hem iddiasını sürdürdü hem de alaycı bir dil kullanarak özür dilemesini isteyenleri "troll" olmakla yaftaladı.

Yakın zamanda sosyal medya üzerinden geliştirdiği bir iddiayı ortaya atıp kitleleri inandırmaya dayalı Goebbels stratejisini CHP'nin fonladığı TELE1 kanalının spikeri Sedef Kabaş katıldığı bir eğitimde itiraf etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun tavrı bu stratejiyi geride bırakırken yüzlerce sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi.

İDDİASINI SÜRDÜRDÜ

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yılmaz ise, "Gerçeğe aykırı bir haberi, kritik bir günde paylaşarak trol çeteleri ile sorumsuzca yayan kimdi? Hükümet aleyhine algı oluşturayım derken gençlerin bu ülkeye dair inancını zedelemekten çekinmeyen kimdi? Goebbles'i bile utandırır bu tavrınız. #ÖzürDileKılıçdaroğlu" sözleriyle tepki gösterdi.

-HASTALAR AMA BİLMİYORLAR.

Editör: TE Bilisim