MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu takipçilerin gündeminden düşmüyor. Somer Şef nerede yaşıyor, aslen nereli, Somer Şef kaç kilo, yaşı kaç, kimdir gibi hayatına dair bilgileri merak eden izleyiciler bu konulara sıklıkla aramalar gerçekleştiriyor. Annesi'yle ile çekildiği fotoğrafları paylaşan SOmer Şef'in annesiyle benzerliği de oldukça dikkati çekmişti. Sosyal medyada MasterChef Somer Şef annesi ile benzerliğiyle gündem oldu! Peki, MasterChef Somer Şef kaç yaşında, kimdir, nereli? Bilgiler haberde.

MasterChef Somer Şef annesi ile benzerliğiyle gündem oldu! 

Avustralya'nın Sdney kentinde yaşayan masterChef Somer Şef, orada bir Türk restoranı işletiyor.

MasterChef Türkiye jürisi Somer Sivrioğlu, yarışmadaki zaman zaman esprili, bazen de sert halleriyle dikkat çekiyor.

Sosyal medya hesabını da aktif olarak kullanan Somer Şef'in annesiyle yaptığı paylaşımlar ilgi odağı olurken Somer Şef'in annesiyle benzerliği günlerce konuşuldu.

Ünlü şefin takipçileri, annesiyle olan paylaşımlarına "İkiz gibisiniz", "Ne kadar benziyorsunuz", "Gözleriniz aynı" gibi yorumlarda bulundu.

MasterChef Somer Şef kaç yaşında, kimdir, nereli?

MasterChf jürisi Somer Sivrioğlu 1 Ocak 1971 yılında İstanbul, Kadıköy'de dünyaya geldi. Araştırmalarımız sonucunda gerek bulduğumuz kaynaklarda gerekse de kendisi ile yapılan röportajlarında kendisinin Kadıköylü olduğunu dile getirse de, seneler önce dedesinin döneminde, dedesinin Eskişehir'de bulunan hamam ve otel' in satarak, İstanbul'dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı yazmaktadır. Bu bilgi doğrultusunda Somer Sivrioğlu'nun aslen Eskişehir'li olduğunu belirtebiliriz. Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye'de yaşadı. Usta şef Türkiye'de annesinin işletmeciliğini yaptığı restoran ve barlarda uzun yıllar annesi ile birlikte çalıştı.

Somer Sivrioğlu, az malzeme ile en iyi ve en leziz yemeği yapmayı, ürüne ve toprağa saygıyı restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, çalışma ahlakını ise babasından, ayrıca Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Ustadan namı diyar Dağdeviren'den öğrendiğini dile getirmiştir.

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuş, daha sonrasında ise 25 yaşında iken akademik kariyer hedefiyle 1995 senesinde Yüksek Lisans yapmak amacı ile Avustralya'ya gitmiştir. Master yaparken şeflik kariyerine adım attı. 1995 yılında Bir süre restoran zincirlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Sydney'de kuzeni ile birlikte "Efendy" isimli bir Türk restoranı açarak menüsünde pek çok meze ve klasik Türk mutfağına ait lezzeti barındıran restoran yurt dışında Türk lezzetlerini temsil eden bir marka haline gelmiştir. Misafir jüri olarak Türk mutfağını tanıtmak amacı ile MasterChef Avustralya programında da yer aldı. Somer Sivrioğlu geçmişten bu güne kadar, en iyi restoran, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur.

2001 yılında Aslı Sencer Sivrioğlu ile hayatını birleştiren Somer Sivrioğlu, biri kız biri erkek olan 2 çocuk babasıdır. İşlerini eşi ile birlikte yöneten usta şef'in eşi Aslı Hanım ise işyerinin finansman kısmı ile ilgilenmekte olduğunu öğreniyoruz.

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunan Sivrioğlu, ayrıca kariyerine köşe yazarlığını ve yazarlığı da eklemiştir. 2015 yılında Türk mutfağını sevdirmek için Anatolia: Adventures in Turkish Cooking isimli bir kitaba da imzasını atan Somer Sivrioğlu alanında takip edilen isimlerden biri haline gelmiştir.

Ünlü Şef Somer Sivrioğlu'nun Aldığı Ödüller

2010 ve 2011 yılında RCNSW Mükemmellik Ödülü

2010 yılında İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü

2012 yılında İç Batı'nın En İyi Restoranı ve En İyi Lezzet Ödülü

2013 yılında ise Yerel İşletme Ödülü

Acun Ilıcalı' ya ait kanal olan Tv8 kanalında 1 Eylül 2018 tarihinde başlayan "MasterChef Türkiye" adlı yemek hazırlama yarışmasında jüri üyesi olarak Mehmet Yalçınkaya, Hazer Amani ve Somer Sivrioğlu görev yapmaya başladı. Yeni sezon 2019 Masterchef Türkiye isimli programda Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte hem sunuculuk hem de jürilik yaptı.

Somer Sivrioğlu'nun annesiyle çekildiği bir fotoğraf;

Editör: TE Bilisim