LGS 2021 tercih ne zaman başlıyor? LGS tercihleri ne zaman, hangi tarihte? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Öğrenciler ve veliler heyecan içerisinde bu sorunun cevabını merak edip araştırıyor. Sınav sonuçlarının açıklanması ardından veli ve öğrencilerin arama motorlarında sıkça araştırdığı LGS 2021 tercih ne zaman başlıyor? LGS tercihleri ne zaman, hangi tarihte? sorusunun cevabı da araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşte sınav tercihleriyle ilgili tüm detaylar…

LGS 2021 TERCİH NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

Yüz binlerce öğrenci LGS sonuçlarını 30 Haziran'da öğrenecek. Aynı zamanda tercih kılavuzu yayımlanacak ve tercihler de başlayacak. Bu nedenle LGS taban ve tavan puanları ile kontenjanları günün en çok araştırılanları arasında yer alıyor. LGS sonuçlarının 30 Haziran'da ilan edilmesiyle birlikte aynı gün tercih kılavuzu da yayımlanacak ve tercihler de başlamış olacak.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

2021 LGS tercih kılavuzu için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Liselere Geçiş Sistemi sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanmış, tercih süreci ise 20 Temmuz'da başlamıştı. 2020 yılı kaynak alındığında 2021 LGS tercihlerinin de temmuz ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim