Şimdilerde Arjantin ile Copa America'da mücadele eden Lionel Messi geçtiğimiz yaz Barcelona'dan ayrılacağını söylemişti. Barcelona da artık mutlu olmadığını açıklayan Messi kulüp içinde hareketliliğin başlamasına sebep olmuştu. Daha sonra bu kararından vazgeçen Messi'nin dün itibariyle de kulüple olan sözleşmesi son buldu.

YÖNETİM İSTİFA ETMİŞTİ

34 yaşındaki yıldızı ikna etmeye çalışan Katalan ekibinde Bartomeu yönetimi istifa etmiş, Joan Laporta başkanlığa geri dönmüştü. Ancak Messi'yi kulüpte tutma vaadiyle göreve başlayan Laporta ise  Arjantinli futbolcunun sözleşmesini henüz uzatamadı. 

KULÜPLER YAKIN TEMASTA

Sözleşmesi resmen sona eren Messi serbest oyuncu statüsü kazandı ve istediği kulüple anlaşma şansına sahip. İngiliz ve Fransız basınında çıkan haberlerde, Manchester City ve PSG’nin Messi’nin durumunu yakından takip ettiği belirtilmişti.

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Laporta ise açıklamasında "Messi'nin kalmasını istiyoruz ve o da kalmak istiyor, her şey yolunda. Çözmemiz gereken Finansal Fair Play sorunumuz var. Her iki taraf için de en iyi çözümü bulma sürecindeyiz." dedi.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre ise Messi, Copa America'nın ardından Barcelona 2 yıllık sözleşme imzalamak için pazarlık masasına oturacak.

Editör: TE Bilisim