Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesi, Türkiye'yi hedef alan provoakatif yayınlarına devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun KKTC ziyaretini tehdit olarak değerlendiren Kathimerini gazetesi, Türkiye'yi Avrupa Birliği ve Yunanistan'la tehdit etmekle itham etti. 

"ÇAVUŞOĞLU AB'Yİ TEHDİT ETTİ"

Mevlüt Çavuşoğlu Kıbrıs ziyaretinde  "Olması gereken adil bir gelir dağılımıdır. AB ve BM adil dağıtım için gerekli adımları atmalıdır. Aksi takdirde geçmişte olduğu gibi kendi adımlarımızı atacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra KKTC'nin bize ruhsat verdiği alanlarda bugüne kadar olduğu gibi faaliyetlerimizi sürdüreceğiz ve Kıbrıs Türklerinin ve KKTC'nin haklarının ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verirken, Kathimerini gazetesi haberi şöyle servis etti:

Mevlüt Çavousoğlu'nun işgal altındaki toprakları (KKTC), ziyareti sırasında AB'ye tehditlerde bulundu. Çavuşoğlu, BM'ye başvurduğunu söyledi ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin MEB'inde Türkiye'de sismik araştırmalar ve sondajlar başlatmakla tehdit etti. 

"TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'DE GERİ ADIM ATMIYOR"

Türkiye'nin KKTC haklarını tehdit olarak değerlendirdikten sonra Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarına değinen Yunan gazetesi, Türkiye'nin Rusya ve Katar'la olan iş birliğinden rahatsızlığını dile getirerek Türkiye'nin Doğu Akdeniz kararlılığını şu ifadelerle yazdı:

Recep Tayyip Erdoğan'ın Joe Biden ile görüşmesine ve katı AB tehditlerine rağmen Türkiye, dış politika konularında geri adım atmıyor.

Editör: TE Bilisim