Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019’da başlattığı oturma eylemi 675’inci gününde sürüyor.

“GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Oğlu Ramazan için eylem yapan anne Mevlüde Üçdağ, evladının 6 yıl önce kandırılarak dağa götürüldüğünü söyledi. Evladına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini dile getiren Üçdağ, anne ve babalar olarak bu eylemde geri adım atmayacaklarını vurguladı. Oğlunu istediğini belirten Üçdağ, “Onu küçük yaşta kandırıp götürdüler. Oğlum neredeysen annene ses ver. 26 aile gibi sen de bizi sevindir, mutlu et. Oğlum seni ben yetiştirdim, büyüttüm, annene, sıcak yuvana gel. Seni çok özledik. Ne olursun gel, güvenlik güçlerimize teslim ol.” ifadelerini kullandı.

“OĞLUMU HDP GÖTÜRDÜ”

Bu çadırın evlatlarına kavuşmak için bir umut olduğunu aktaran Üçdağ, eylemi sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi. Dağa götürülen oğlu için eylemi sürdüren baba Ömer Tokay da evlat mücadelesinin sürdüğünü ifade etti. Evladına kavuşana kadar bu nöbeti sürdüreceğini dile getiren Tokay, “Oğlumu HDP kandırarak götürdü. HDP çocuklarımızı götürüp, PKK’ya verdi. O yüzden çocuğumu HDP ve PKK’dan istiyorum.” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programı kapsamında 2.5 yıl aradan sonra yarın Diyarbakır’da bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Valiliği önünde gerçekleştirilecek törende yapımı tamamlanan eserlerin açılışını yapacak. Erdoğan, cuma namazını ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerle bir araya gelecek.

Editör: TE Bilisim