FETÖ’NÜN Amerika'n destekli 15 Temmuz darbe girişimi Türk siyasetinde tüm parti ve liderlerin de tarafını ortaya koydu. FETÖ’cü darbecilerin suikast girişiminden dakikalarla kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce telefon üzerinden vatandaşlara çağrı yaparak darbeye karşı milli direnişi başlattı, sonra ise canını ortaya koyarak henüz darbecilerden arındırılmamış Atatürk Havalimanı’na inerek direnişi bizzat sahada yönetti. 

BAKIRKÖY’E KAÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canını ortaya koyduğu sırada, muhalefetin safı milletin yanı değildi. Genel Başkanlığının ilk zamanlarında “Darbe olursa tankın önüne ilk ben çıkarım” diyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözünde durmadı. 15 Temmuz’da saatler 23.17’yi gösterdiği sırada Atatürk Havalimanı’na inen Kılıçdaroğlu, VİP salonuna geçti. Bir an önce havalimanından uzaklaşmaya çalışan Kılıçdaroğlu, kapıları işgal eden darbecilerin tankların çekilmesiyle birlikte 23:29’da Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun evine doğru hareket etti.

15 Temmuz 2016: Kılıçdaroğlu evine kaçarken

KAHVESİNİ YUDUMLADI

FETÖ’cü işgaciler milletin üzerine kurşun ve bomba yağdırıken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakırköy’de saklandığı evde yaşanan vahşeti kahvesini yudumlayarak takip ettiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, bu hareketiyle şaşırtmamıştı. Çünkü FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık darbe girişimi ve MİT tırları ihanetinde FETÖ’den yana olmuş hatta, firari casus Can Dündar’a o ihanet manşetini attıran belgeleri Enis Berberoğlu aracılığıyla bizzat kendi göndermişti.

SOKAĞA ÇIKMAYIN TALİMATI

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde “15’inden sonra ben başbakan olacağım” diyen, meydanlarda sürekli “Yurtta sulh, cihanda sulh” vurgusu yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de milli direnişin karşısındaydı. Kendilerine “Yurtta sulh konseyi” diyen FETÖ’cü darbecileri Türkiye’yi işgal etmek isterken, Meral Akşener Beylerbeyi’ndeki evindeydi. 15’inden sonra başbakan olma hayalleri kuran Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vatandaşı direnişe çağıran konuşmasına karşı, partililere “Sokağa çıkmayın” mesajı gönderdi. Ancak millet direndi ve Akşener’in başbakanlık hayalleri suya düştü.

GÜVENLİ EVDE SAKLANDI

15 Temmuz’dan 2 ay önce görevinden alınan Ahmet Davutoğlu da asrın ihanet gecesinde Çankaya’da güvenli bir evde saklanıyordu. Bu saklanışın sebebi yıllar sonra ortaya çıktı. Davutoğlu’nun en yakınlarından olan Etyen Mahçupyan, “Davutoğlu başbakan olarak kalsaydı darbe olmazdı” dedi. Bu aslında büyük bir itiraftı. Çünkü Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında CHP ile koalisyon kurma girişimiyle Erdoğansız Türkiye projesini hayata geçirmeye çalıştı. ForeignPolicy’nin deyimiyle Amerika’nın Ankara’daki adamı olan Davutoğlu, başarısız olunca FETÖ dabeye kalkıştı.

TÜRKİYE’DE BİLE DEĞİLDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’de bile değildi. O gün hangi ülkede olduğunu darbe girişimin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hala açıklamayan Babacan, "Ben o hafta sonu yurtdışındaydım. Saat farkı da vardı, yedi saat" demişti. Asrın ihanet gününde ABD’de olduğu iddia edilen Babacan, darbe girişimini bile günler sonrasında kınamıştı.

Editör: TE Bilisim