Eli kanlı terör örgütü FETÖ için 15 Temmuz’un yıl dönümünde birbiri ardına kınama mesajları yayınlanırken, sık sık hain yapının siyasi ayağının soruşturulması baskısı kurarak muhalefet partileri yine siyasi mühendislik projeleriyle sahne aldı. Hain darbe girişimi sonrasında Yenikapı Ruhu ile oluşturulan ve siyasete dışarıdan gelebilecek her türlü müdahaleye karşı reddedilmesi sağlayacak birliktelikten ilk olarak CHP ayrılmıştı. 7 Mayıs 2010’da kaset kumpasıyla CHP’nin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrasında süreci baltalamıştı.

KONTROLLÜ NAKARATI TEKRARLANDI

15 Temmuz için FETÖ tarafından servis edilen Orkoz adlı belgeselde Kılıçdaroğlu’nun ‘sivil darbe’ gibi söylemlerinin yer alması açık bir itiraf olarak ortada duruyor. ‘Kontrollü Darbe’ ifadesiyle her 15 Temmuz öncesinde algı operasyonuna girişen CHP, darbe girişiminin 5. yıl dönümünde de aynı nakaratı tekrarlamayı sürdürdü. Darbe girişiminin yıl dönümüne günler kala KHK ile ihraç edilenlere ‘af’ sözü veren CHP’li yöneticiler, Yenikapı Ruhu ile oluşturulan milli birlik ve kardeşlik projesini baltalamaya devam ediyor. CHP’li Gülizar Biçer Karaca, FETÖ iltisaklı ihraçlara yönelik, “KHK zulmüne son vereceğiz” derken, genel başkanı Kılıçdaroğlu ise ‘siyasi ayak’ algısına tutundu.

FETÖ diyemedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de darbe öncesinde ‘Başbakan olacağım’ çıkışıyla gündeme gelmişti. Akşener, 15 Temmuz’un yıl dönümünde darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle sosyal medya paylaşımında ‘FETÖ’ ifadesine yer vermedi. Akşener, 15 Temmuz darbe girişimi için daha önce ‘tiyatro’ imalarında bulunuyordu.

Editör: TE Bilisim