Furkan Benli / Özel Haber

Libya'da hezimete uğrayan Orta Doğu’nun karanlık devleti Birleşik Arap Emirlikleri ( BAE) yeni bir Arap Baharı korkusu yaşamamak için harekete geçti. Arap Baharı’nın çıkış noktası Tunus’u karıştırmanın peşinde olan BAE, Mısır’ı darbeye götüren süreçtekine benzer bir şekilde, Tunus’ta karışıklık ve kaosun hakim olması için yeni kirli planlarını uygulamaya başladı.

MAŞA: ABEER MUSA

Bu kapsamda BAE, uzun zamandır destekleyerek üzerine yatırım yaptığı Özgür Anayasa Partisi’ni devreye soktu. “Tunisianobs” internet sitesinin aktardığı bilgiye göre kirli planın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için operasyon merkezi kuruldu ve parti içinde bu kirli planı uygulayacak isimlere büyük miktarlarda para aktarıldı. Haberde 25 Temmuz’da Özgür Anayasa Partisi’nin Genel Başkanı Abeer Musa’nın başını çektiği bir yürüyüş ile sokakların doldurulacağı ve hükümeti devirmeye yönelik sloganların atılacağı ifade ediliyor. Bu sayede Abeer Musa’nın ülkedeki istikrar zedeleyip ve anlaşmazlığı tetikleyerek kaos tohumları ekeceği belirtiliyor.

BAE TUNUS’UN SINIR UÇLARINI KAŞIYOR

Haberde ayrıca BAE’nin daha önce Tunus halkı arasında anlaşmazlık ve fitneyi tetikleyecek bazı adımların atıldığı bilgisi yer aldı. BAE’nin para aktardığı bazı aktivistlerin sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete davet ettiği ifade edildi. Bu kirli proje Facebook’ta açılan gruplar üzerinden yürütüldüğü, binlerce Tunuslunun bilgisi dışında bu gruplara eklendiği ve bu sayede nefret tohumlarının halk arasında kolayca yayılmasına çalışıldı. Paylaşımlarda devlete isyana, anayasaya karşı gelme çağrıları yapılıyor. Bunun yanı sıra halk, 25 Temmuz Cumhuriyet Bayramı’nda sokak ve caddeleri bu amaçla doldurmaya davet ediliyor.

TÜRKİYE DÜŞMANI!

Abeer Musa, Tunus’u 23 yıl boyunca laik diktatöryel rejimle idare eden ve 2011 yılında halk tarafından gerçekleşen gösterilerle indirilen Zeynelabidin bin Ali rejimine yandaşlıklarıyla tanınıyor. Musa, geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada 2011 yılındaki devrimi “devrim” olarak tanımadığını açıklamıştı. Musa, Nahda Hareketi lideri ve Meclis Başkanı Rşid el-Gannuşi’yi Ocak 2020’de Türkiye’ye yaptığı ziyaret sebebiyle eleştirmişti. Musa, “Gannuşi, Tunus’un izleyeceği yolu ve askeri planlarının konuşulduğu Ulusal Güvenlik Meclisi toplantısının ardından Erdoğan ile kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Tunus ulusal güvenliği tehlike altındadır” iddiasında bulunmuştu

MISIR’DA 3 GÜNDE DARBE!

Mısır’da darbe süreci, 30 Haziran 2013'te Tahrir Meydanı'nda başlatıldı. Muhalefet tarafından organize edilen eylemlere on binlerce kişi katıldı. Mısır medyası, demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimi aleyhinde yapılan eyleme 30 milyondan fazla kişinin katıldığına halkı inandırdı. Televizyon kanallarında Tahrir meydanı ve meydana çıkan bütün yolların eylemcilerle dolu olduğunu gösteren kareler yayınlandı. 1 Temmuz’da Ordu, iktidar ve muhalefete 48 saat süre tanıdığını duyurdu.

MURSİ’YE İSTİFA ÇAĞRISI!

Söz konusu açıklamanın ardından Tahrir Meydanı'nın üzerinden savaş uçakları ve helikopterler uçmaya ve eylemcileri selamlamaya başladı. Aynı gün Selefi Nur Partisi Muhammed Mursi’ye erken seçim talebini kabul etmesi çağrısında bulundu. Parti açıklamasında, “Aksi takdirde ordunun siyasete tekrar dönmesinden endişe edildiği” belirtildi. Ardından 5 bakan halkın isteğini yerine getirmek için istifa ettiğini duyurdu. 3 Temmuz’da zamanın Savunma Bakanı Abdufettah es-Sisi ordunun yol haritasını açıkladı. Buna göre anayasa askıya alındı, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yeniden yapılacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilisim