Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları devam ediyor. 18 Temmuz sabah saatlerinde bin 210 Yahudi, Süleyman Mabedi’nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri günde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

AKSA’YA GİRİŞLER ENGELLENDİ

Baskına karşı tepki gösteren Filistinliler ile İsrail polisi arasında Harem-i Şerif’te olaylar yaşandı. Plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail polisi, çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin tüm kapılarına bariyerler kuran İsrail polisi, ayrıca Harem-i Şerif’e 40 yaş altı Filistinlilerin girişine de izin vermedi.

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI

İsrail polisi korumasındaki fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi ve yaşanan ihlaller, Türkiye genelinde protesto edildi. İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Memur-Sen, Genç İHH ve Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) da arasında olduğu çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, sloganlar atarak, Mescid-i Aksa’da yaşanan ihlalleri kınadı.

“BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”

Grup adına açıklama yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Tüm Müslüman âlemini, Mescid-i Aksa’ya, Kudüs’e, Filistin’e sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi. Kudüs’ü bekleyen tehlikenin insanlığı bekleyen tehlike olduğunu da belirten Genç, “Bizler Mescid-i Aksa, Kudüs, Gazze, Filistin için bedeller ödemeye hazırız. Aksa’yı özgürlüğüne kavuşturacağız.” diye konuştu.

“AKSA ETRAFI BOŞALTILIYOR”

Kayseri’de ise Hunat Camii’nde yatsı namazı sonrası bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Kayseri Genç Memur-Sen İl Başkanı Hüseyin Altunbaş, İsrail’in aşama aşama Filistinlileri Mescid-i Aksa’nın etrafından zorla boşalttığını, aşırı sağcı siyonist grupların eliyle Aksa’ya saldırılar düzenlendiğini söyledi. Trabzon, Giresun, Bayburt, Osmaniye, Hatay ve Türkiye’nin bir çok ilinde toplanan sivil toplum örgütleri, işgalci Yahudilerin saldırılarına tepki gösterdi.

Editör: TE Bilisim