AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ekonomi ve terörle mücadeleye ilişkin düzenlemeler içeren torba kanunla ilgili konuştu. Turan, torba kanuna muhalefetten gelen eleştirilere yönelik, “Gözaltı süresinin uzatılmasından niye rahatsızsın, FETÖ’cü memurların atılmasından niye rahatsızsın Allah aşkına. Bunun adı muhalefet değil, bunun adı FETÖ’ye hizmet diye düşünüyorum” dedi.

“FETÖ MÜ TALİMAT VERİYOR?”

Muhalefet partilerinin torba kanunda yer alan ve özellikle FETÖ ile mücadeleyle ilgili iki düzenlemeye karşı çıktığının altını çizen Turan, muhalefet etmek için muhalefet yapılmasına sert tepki gösterdi. Turan, “Bu işin iki ihtimali var. Ne yaparsak yapalım ne dersek diyelim. Bizi eleştiren bir anlayış. Bu başarılı bir muhalefet değil” ifadelerini kullandı. Turan, torba kanunda geçen 2 madde ile muhalefetin uğraştığını belirterek, “Klasik muhalefet ötesinde FETÖ mü talimat veriyor, FETÖ mü ‘direnin’ diyor? Yoksa akıl karı değil” diyerek muhalefete sert tepki gösterdi.

‘Üç konu varmış gibi değerlendirildi’

Bülent Turan, torba kanuna ilişkin, muhalefetin OHAL ithamından kaynaklı bir gündem oluşturduğunun altını çizerek, “Bu kanun çok farklı sosyal kesimlerin ilgilendiği, çok farklı sosyal kesimlerin beklediği farklı konular içeriyordu. Örneğin köy korucularımızın maaşlarının revize edilmesi, tütün üreticilerimizin cezalarının ertelenmesi, çek yasasından kaynaklanan bazı sorunların giderilmesi gibi birçok konuyu revize eden, düzenleyen bir kanun teklifi. Hatta depremde evleri zarar gören vatandaşlarımıza destek içeren bir kanun teklifiydi. Ancak muhalefet tarafından dön-dolaş-gel üç konu varmış gibi değerlendirildi” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim