Türkiye, günlerdir hem Güney Ege hem de Akdeniz bölgesindeki yüzden fazla yangınla mücadele ediyor. Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre son 6 günde 35 ilde meydana gelen 130 orman yangını kontrol altına alındı.

Orman yangınlarıyla mücadelede ise 13 su atar, 3 idari uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ve 4 bin 800 personel görev alıyor. Bunun yanı sıra AFAD, Kızılay, UMKE ve STK'lardan oluşan ekipler bölgede etkin bir şekilde çalışıyor.

Sahada verilen mücadelenin yanı sıra sosyal medyada kimi çevreler kara propagandaya başladı. Kime hizmet ettiği belli olmayan "#HelpTurkey" ve "#GlobalCall" (Küresel Çağrı) etiketleriyle devleti aciz gösterip devletin yangınlarda yetersiz kaldığı izlenimi oluşturmaya çalıştılar.

"ÇOK BÜYÜK KISMIN FETÖ BAĞLANTILI"

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci, bu kara propagandayı deşifre etti.

"#HelpTurkey" ve "#GlobalCall" taglerini deşifre eden UMED Başkanı Aslan Değirmenci, "Sömürgecilerin uykusunu kaçıran Türkiye'yi hedef alan milyonlarca paylaşım öncelikle bot hesaplarla yurt dışından yapıldı. Yapılan paylaşımların çok büyük kısmının FETÖ bağlantılı olması dikkat çekti. En fazla ABD, Birleşik Krallık ve BAE 'den paylaşım yapıldı." ifadelerini kullandı.

"TEK MERKEZDEN ÇIKAN GÖRSEL VE İÇERİKLE ALGI DENEDİLER"

Orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden devam ederken sosyal medyada başlatılan operasyona ajans failiyeti eliyle fenomenler kullanılarak köpürtüldüğünü belirtti. UMED Başkanı Değirmenci, açıklamasına şöyle devam etti:

"Orman yangınlarıyla mücadele hız kesmeden devam ederken sosyal medyada başlatılan operasyona ajans failiyeti eliyle sözde fenomen özde; etki ajanları, paragözler, mandacılar, muhalifler dahil edildi. Tek merkezden çıkan görsel ve içerikle algı denediler.

Örgütlü ve organize bir şekilde başlatılan Türkiye'ye sözde yardım çağrısı, psikoloijk harekat denemesine dönüştürüldü. Dezenformasyon ile gündem zehirlendi. Meydana getirilen bilgi kirliliğinin ardından, ülkemize müdahale çağrısına kadar iş götürüldü. Özetle, sosyal medyayı manipüle eden/ülkemizi karalama peşine düşen odaklar yangını fırsat bilerek düğmeye bastı, mandacılar hareketlendirildi, kriptolar da; Türkiye'yi aciz göstermeye çalışan ve bir müdahalenin gerekli olduğunu öne süren açıklamalara imza attı."

Kaynak: AKŞAM

Editör: TE Bilisim