Terör devleti İsrail ordusu resmi sosyal medya hesabında, askerlerinin işgal edilen Batı Şeria'daki aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin sömürge kalesi olan Yitzhar'da sözde Filsitinli "şüpheli bir kadın tespit ettiğini" iddia etti.

FİLİSTİNLİYE YİNE TERÖRİST MUAMELESİ YAPILDI

Ordu, kadının "bıçak çekip bölgede bir İsrail askerini bıçaklamaya çalıştığını" öne sürdü. Ordu, kadına terörist nitelendirmesi yaparak yaptığı paylaşımına “kasten yaralama suçundan" kadın hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını ekledi. 

İsrail ordu radyosu kadının 23 yaşındaki Feyruz Elbu olduğunu ifade ederken askerin de Tel Aviv'de hastaneye kaldırıldığını ve durumunun ağır olduğunu bildirdi. 

DÜNYAYA REZİL OLDULAR

Ancak İsrail ordusu tarafından resmi hesaplarında kadının İsrail askerine çektiği bıçak olarak yayınlanan düşük çözünürlüklü fotoğrafın, 13 Şubat 2018'de yayınlanan bir görüntünün kırpılmış hali olduğu anlaşıldı. Filistinliler tarafından ifşa edilen görüntülere yalanlama gelse de İsrail ordusun yalanında ısrarını sürdürdü. Buna karşılık farklı ülkelerden birçok sosyal medya kullanıcısı terör devleti İsrail'e sert eleştirilerde bulundu

2018'DEKİ GÖRÜNTÜNÜN DE YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

13 Şubat 2018'de yayınlanan fotoğrafın  İsrail yanlısı Twitter hesabı Behind the News tarafından yayınlandığı ortaya çıktı. Filistin kökenli gazeteci Muhammed El Kurdi, aynı görselin başka bir uydurma hikaye için kullanıldığını belirtti.

İsrail yanlısı hesabın 2018 paylaşımında "Hevron'un Abu Sneyne semtinde düzenlenen terörle mücadele operasyonu sırasında İsrail ordusu güçleri, bıçaklı bir Müslüman teröristi yakaladı ve tutukladı." ifadeleri yer almıştı. 

Editör: TE Bilisim