Afganistan'da Taliban'ın yönetime gelmesinin ardından en çok merak edilen konu yönetimin nasıl ve kimlerden oluşacağı. Son bir haftadır yeni hükümetin açıklanması beklenirken konuya ilişkin Taliban’dan önemli bir açıklama geldi.

El Cezira'ya konuşan üst düzey bir Taliban yetkilisi yeni hükümeti ilan etmek için çalışmaların tamamlandığını bildirdi. 

TALİBAN HÜKÜMET SİSTEMİ BELİRLEDİ Mİ?

Öte yandan ülkenin hangi rejimde yönetileceği sorusuna " Uluslararası toplum ve Afgan halkı tarafından kabul edilecek bir rejimi açıklayacağız." ifadesi kullanıldı. 

TALİBAN TÜRKİYE'Yİ DE DAVET ETTİ

El Cezira'nın aktardığına göre Taliban hareketinin lideri Molla Hibetullah Ahundzade, şuanki statüsünde kalacak ve hükümeti denetleme görevini yürütecek.

Taliban, Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar'ı hükümetin açıklanacağı gün düzenlenecek olan programa davet etti.

KABİL'DE GÖRÜŞME

Taliban Sözcüsü Doktor Muhammed Naim sosyal medya hesabı üzerinden Rusya, İran ve Türkiye İrtibat Başkanı Kariddin Muhammad Hanif, Kabil'de Türk Büyükelçisi ve heyetiyle görüştüğünü açıkladı. 

Naim, Hava Bakan Vekili Maulvi Hamidullah'ın da katıldığı görüşmede Kabil Havalimanı, ülkenin mevcut durumu ve gelecekteki hükümet ile ikili ilişkiler ve iş birliği konuları ele alındığını belirtti. 

Editör: TE Bilisim