Dünya genelinde ilgiyle izlenen MasterChef, Türkiye'de milyonlarca vatandaş tarafından takip ediliyor. Dünya mutfağından Anadolu lezzetlerine birçok tarifi ekranlara taşıyan MasterChef 2021'de yarışmacılar en güzel sunumları hazırlayabilmek ve ünlü şeflerden tam not alabilmek için tüm hünerlerini sergiliyor. Bu sezon başarılı performansıyla izleyiciyi ve jüriyi etkilemeyi başaran isimlerden biri de Hamza Mercimek oldu. Yarışmacının yaş, boy, memeket, meslek ve aşçılık deneyimine ilişkin bilgiler merakla araştırılıyor. Peki, MasterChef Hamza kaç yaşında, aslen nereli ve nerede çalışıyor? MasterChef Hamza kimdir, boyu kaç ve mesleği nedir? Bilgiler yazımızın devamında...

MasterChef Hamza kaç yaşında, aslen nereli ve nerede çalışıyor? MasterChef Hamza kimdir, boyu kaç ve mesleği nedir?

MasterChef Hamza, 12 Kasım 1996 tarihinde İstanbul Kadıköy’de dünyaya geldi. MasterChef Hamza, Bolu Mengenlidir ve yarışmaya İstanbul’dan katılmaktadır.

Şu anda 25 yaşında olan Hamza, iki kardeştir. Ve kardeşi de aşçıdır. Liseyi Mengen Aşçılar Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde okuyan Hamza Mercimek, yaşantısını İstanbul Ümraniye’de sürdürmektedir.

Ailesinin de yemekle uğraştığını ifade eden Hamza Mercimek, Karaköy’de Berlin Line Karaköy isimli bir mekanda şef olarak çalışıyor.

MasterChef Hamza, dedelerinden aldığı aşçılık mesleğini ileri noktalara taşımak ve Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya duyurmak için her daim çalışmalar yapmaktadır.

2020’de World Food İstanbul’un düzenlediği yarışmada "asma yaprağında barbun" ile ‘En Yaratıcı Tabak’ ödülünü aldı.

Instagram'da "@hamzamercimekk" kullanıcı adı ile paylaşım yapan MasterChef Hamza'nın boyu ve kilosuna dair bilgi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim