Oldukça lhafif ve lezzetli bir tatlı olan zeppole, üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilen, krema dolgulu bir tür hamur işi olarak biliniyor. Pratik ve muhteşem bir tatlı hazırlamak isteyenler için zeppolenin yapılışı ve malzeme listesi ise haber detayımızda yer alıyor. Peki, Zeppole nasıl yapılır? İşte meşhur İtalyan tatlısı Zeppole'nin tarifi ve kolay anlatımı...

Zeppole nasıl yapılır? İşte meşhur İtalyan tatlısı Zeppole'nin tarifi

Hamuru için gerekli malzemeler:

3 adet yumurta

240 ml su (1 su bardağı + çeyrek su bardağından az)

2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

1 fiske tuz

Yarım su bardağından bir parmak fazla un

Kreması için gerekli malzemeler;

2 yumurtanın sarısı

50 gr şeker

1 yemek kaşığı un

Yarım limon kabuğunun rendesi

Kızartmak ve garnitür için;

Tercihinize göre mevsim meyvesi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Sıvıyağ

Zeppole tatlısının yapılışı

Zeppole tarifi hazırlamak için önce hamuru hazırlayın. Su, tereyağı ve tuzu tencereye alın. Karıştırarak kaynatın.

Tereyağı eriyince un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Hamur toplanmaya başlayınca ocağı kapatın. Hamuru bir kâseye alın ve soğumaya bırakın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. Hamur dinlenirken kremayı hazırlayın.

Krema için yumurta sarılarını ve şekeri çırpın, ardından un ekleyin. Başka bir kapta süt ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve karışımı kaynatın. Yavaş yavaş süt yumurtalı karışıma dökülür.

Süzülerek geri ocağa alın ve orta ateşte pişirin. Soğuması içi kenara alın. Hamur sıkma torbasına alın, ucuna yıldız aparatını takın ve parça parça kesilen yağlı kağıtların üzerine yükselen halka şeklinde sıkın. Bu işlem halka tatlısına benziyor.

Bir tencereye yağ koyun ve hamurları tek tek kızartın. Renkleri kahverengine doğru dönünce yağdan alın ve fazla yağı süzülsün diye peçete üzerine alın. Hamur soğuduğunda sıkma torbasına alınan krema içlerine sıkın, üzerine pudra şekeri serpin ve mevsim meyveleriyle servis edin.

Afiyet olsun...

Editör: TE Bilisim