Yüce Allah c.c. insanoğluna yaşam süresi ve tarih boyunca dünyevi ve uhrevi alanda gerekli nizam ve intizam, huzur refah için gerekli hüküm ve kanunlarını, peygamberleri ve o peygamberlere gönderdiği kitap ve sahifeleriyle bildirmiştir. Bilindiği üzere peygamberlere gönderilen sahifelerin haricinde 4 peygambere gönderilmiş 4 büyük kitap vardır. Bu kitaplara İlahi Kitaplar / Kutsal Kitaplar denilmektedir. Peki İlahi kitapların adları nelerdir ve İlahi kitaplar hangi peygamberlere gönderilmiştir. İşte merak edilen sorunun kısaca yanıtı.

İlahi kitapların adları nedir ve hangi peygamberlere gönderilmiştir?

Cenâb-ı Hakk ilahi kanunlarını ve Tevhid dinini kullarına bildirmek için 124 bin veya 224 bin peygamber (Nebî/Haber verici) göndermiştir. Bu hususta kesin bir rakam bilinmediğinden net bir şeye değil, Allah katındaki hakikate iman edilir. 

Allahu Tela peygamberleri içerisinden bir kısmına kitaplar göndermiştir. Bu peygamberlere ise (Nebî) vasfına ek olarak Rasûl (Elçi) denir. Kendisine kitap inzal edilmemiş peygamberler, kendilerinden önceki gönderilen kitap veya sahifelerdeki hükümleri tebliğp etmekle memurdur. Kimi zaman ise aynı devirde birkaç peygamber vazife yapmış, bir tanesine kitap gönderilmişken diğer peygambere ise gönderilmeyip o zamanın Rasul'üne gönderilen kitabı yaymakla emrolunmuştur.

Allahu Teala'nın kullarına gönderdiği Kutsal Kitapların adedi 4'tür. Bunlar;

Zebur (Davud aleyhisselam'a gönderilmiştir)

Tevrat (Musa Aleyhisselam'a gönderilmiştir)

İncil (İsa Aleyhisselam'a gönderilmiştir)

Kur'ân-ı Kerim (Son peygamber Hazret-i Muhammed Mustafa sallallâhu aleyhi ve sellem Efendimize gönderilmiştir)

Tüm kitaplar Yüce Yaratan tarafından gönderilmiş olmakla "Tevhid" esası üzere gönderilmiştir. 

İman: Tüm kutsal kitapların hak olduğuna şüphesiz inanmayı gerektirir. 

Ancak her kitap kendi devrinde geçerli olup, bir sonraki indirilen hükümlerle öncekinin hükmü kalkmıştır.

Kur'ân-ı Kerim ise son peygambere gönderilen son kitaptır. Kıyamete kadar geçerliğini kaybetmez. Çünkü kıyamete kadar kainatı ve kainattaki düzeni takdir eden ve bu kitapları gönderen Allahu Teala'dır. 

Kur'ân-ı Kerim'in zaman geçtikçe (hâşâ9 yeterli olmayacağı bir şüpheye kapılmak, Allahu Tela'nın İlim sıfatını, bu sıfatının kemalatını ve sonsuz ilmini nkar etmek olur. Haşa Allahu Teala'ya acziyet isnad etmek demek olur ki İmanı doğrudan tehlikeye düşürür. 

Ayrıca bir de şu konuya değinmek gerekir ki; Kuranı Kerim'den önceki kitaplar günümüze asıl metinleriyle ulaşmamıştır. Çünkü zaman içerisinde tahrif edilmişlerdir.

Kur'ân-ı Kerim ise kıyamete kadar Allahu teala'nın hususi koruması altındadır. Ondan sonra kitap gelmeyecektir ve Hz. Allah, kullarına gönderdiği bu ilahi mesajını, kendi kudretiyle muhafaza etmektedir.

Editör: TE Bilisim