Kaya Temel/Özel Haber

Galatasaray’ın 3 forveti Halil Dervişoğlu, Mustafa Muhammed ve Diagne 6 haftada takıma istediği katkıyı sunamadı. Süper Lig’in 6. haftasına kadar forvet statüsünde Galatasaray’ın tek golünü Diagne attı. Halil ve Muhammed suskunluğunu korudu. Teknik direktör Fatih Terim’in doğru 11’i kuramaması ve forvet hattında sürekli rotasyona gitmesi golcülerinde performansını derinden etkiledi.

Diagne’ye özen gösterilmeli!

Özellikle forvet hattında fizik olarak güçlü konumda bulunan Diagne’ye Florya’da özel ders verilmeli. Başarılı futbolcu taraftardan ve kulüpten ilgi beklerken aynı zamanda da sıkı programa tabi tutulmalı. Teknik Direktör Fatih Terim’in ise forvet hattında çok rotasyona gitmemesi gerekli. Galatasaray takımında 6 haftada sürekli forvet oyuncuları değişti. Bu durum en çok Diagne’yi etkiledi. Galatasaray’ın UEFA Avrupa ön eleme maçlarında Diagne takımı sırtlamıştı. Sonrasında gelen rotasyon Diagne’nin de dengesini bozdu.

Muhammed’de adaptasyon sıkıntısı var

Galatasaray’ın bir diğer forveti Mustafa Muhammed ise Süper Lig’in 6. haftasına kadar başarılı bir grafik çizemedi. Mısırlı futbolcunun oyuna adapte olamaması Kayserispor deplasmanında da dikkatlerden kaçmadı.

Halil’in katkısı büyük

Öte yandan, Halil Dervişoğlu’nun bu maçta dinlenmesi Sarı-Kırmızı takımı derinden etkiledi. Halil, saha içerisinde takımına gerek asist noktasında gerekse servis anlamında büyük katkı sunuyor.

Editör: TE Bilisim