Furkan Benli / İstanbul

Takvimlerin 30 Eylül 2000’i gösterdiği bir günde Siyonist İsrail’in işgali altındaki direnişin merkezi Gazze Şeridi’nde zulmün şiddeti artmış, Filistinliler ise bu zulme yeter demek için “ikinci intifa” olarak tarihe geçecek direnişin meşalesini yakmıştı.

Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne yayılan çatışmalar üçüncü gününe girmişti. Kendisini ve henüz daha 11 yaşındaki oğlunu şiddetli çatışmalardan korumaya çalışan silahsız bir baba Gazze Şeridi'ndeki Selahaddin Caddesi'nin duvarına sığındı. Ancak askerlerin açık hedefi haline geldi. İsrail askerleri gözlerini kırpmadan baba ve oğluna onlarca mermi sıktı.

ŞEHADETE YÜRÜDÜ

Henüz daha 11 yaşında olan Muhammed Durra, katil İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu babasının kollarında hayata gözlerini yumdu. Rabbine kavuşan Durra’nın ölümü Filistin’in kutlu direnişinin sembolü oldu. Herkesi derinden üzen ve dünyanın şahitlik ettiği bu ölüm vicdanları yaralarken, İsrail terörünün de kanıtı oldu. Direnişin sembolü Muhammed Durra, öldürülmesinin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen dualarla anılıyor.

Editör: TE Bilisim