Bir Yeşilçam klasiği olarak yıllar geçmesine rağmen halen neşeyle izlenen ve yüzleri güldüren Çöpçüler Kralı filmi bu akşam televizyon  ekranlarında sevenleriyle buluşacak. Başrollerinde Kemal Sunal, Şener Şen ve Ayşen Gruda ile birlikte birçok efsane ismi buluşturan Çöpçüler Kralı filmi hakkında detaylar merak edildi. Peki, Çöpçüler Kralı ne zaman, kaç yılında çekildi? Çöpçüler kralı konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte yanıtlar!..

Çöpçüler Kralı ne zaman, kaç yılında çekildi?

Çöpçüler Kralı filmi 1977 yılında çekildi. Film 1 Şubat 1978 tarihinde vizyona girerek sinemalarda gösterilmeye başlandı ve büyük ilgiyle karşılandı.

Yönetmenliğini Zeki Ökten'in, yapımcılığını Ertem Eğilmez'in, senaristliğini ise Umur Bugay'ın yaptığı film, 15. Antalya Film Festivali'nde Umur Bugay En İyi Senaryo, Şener Şen ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

Çöpçüler Kralı konusu nedir?

Zabıta memuru, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacer’e aşık olan zabıta memuru, annesinin tepkisiyle karşılaşır. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacer’e aşıktır, ama parası yoktur. Bir gün yanlışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir.

Çöpçüler Kralı filmi oyuncuları kim?

Kemal Sunal - Apti Şakrak
Şener Şen - Zabıta Şakir
Ayşen Gruda - Hacer
İhsan Yüce - Hacer'in Babası
Erdal Özyağcılar - Hacer'in Büyük Abisi
Türker Tekin - Kapıcı İsmail
İlyas Salman - Kapıcı Şemsi
Nejat Gürçen - Gazino Patronu
İhsan Bilsev - Patronun Adamı
Muadelet Tibet - Hanife Teyze
Salih Sarıkaya - Kahveci
Nezahat Tanyeri - Şakir'in Annesi
Nermin Özses - Hacer'in Annesi
Ertuğrul Bilda - Apartman Sakini
Selim Naşit - Bakkal

- Çöpçüler Kralı nerede çekildi? Çöpçüler Kralı'nın çekildiği yer İstanbul'un neresi, hangi semti, mahallesi?

Çöpçüler Kralı filmi YouTube izleme videosu;

Editör: TE Bilisim