2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 7. maçında Türkiye, sahasında Norveç'le 1-1 berabere kaldı. Ay-Yıldızlılar, rakibini yenmesi durumunda 2. sıraya yükselecekti ancak bu fırsatı teperek Dünya Kupası şansını mucizelere bıraktı. Karşılaşmanın ardından Ay-Yıldızlı takımla ilk maçına çıkan teknik direktör Stefan Kuntz açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz'un açıklamaları şöyle:

"ONLARIN TAKTİĞİNE HIZLI REAKSİYON GÖSTEREMEDİK"


"Planlarımızdan bahsetmiştik. Bunlardan bir tanesi ön alan presi ve rakibin hata yapmasını bekleyip gol atmak. Bu taktiğimiz tuttu. Golü bulduk. Golden sonra ise Norveç kontrolü eline aldı. Hızlı paslar yaptılar, iyi dizilimde oldular sahada. Onların taktiğine hızlı reaksiyon gösteremedik. Hemen cevap verecek çareyi bulamadık.

"ÇALIŞILMIŞ BİR STRATEJİYDİ"


İkinci yarıya başlarken ufak dokunuşlar yaptık, bu dokunuşlarla oyunu kontrol eden taraf olduk. Ona sevindim. Aslında korner ve duran toplara karşı genel olarak iyi savunduk, gol olan pozisyonda birebirle ilgili hata yaptık, bu da gole sebebiyet verdi. Tabii belli pozisyonlarda da şansın olduğunu düşünüyorum. Ama tabii ki gol pozisyonu, çalışılmış bir stratejiydi. Maçtan önce takıma 'Var gücünüzle oynayın, tüm kalbinizi verin' dedik. Oyuncularım da bunu yaptı, bunu başardılar. Bu anlamda memnunum

"EN AZINDAN İDDİAMIZ DEVAM EDİYOR"


Maçtan önce takıma 'Var gücünüzle oynayın, tüm kalbinizi verin' dedim. Oyuncular da bunu yaptı, başardı. Bu anlamda memnunum. Bu güzel seyircimize galibiyet armağan isterdik ama olmadı. En azından iddiamız devam ediyor. Böyle de bir gerçek var. Bundan sonra 9 puanı da almamız gerekiyor. Bu yolda bize ikramda bulunacak takımlar olursa bunu değerlendireceğiz. Kaçırmayacağız.

"UMUT FİLİZİMİZ DAHA DA BÜYÜSÜN İSTERDİK"


Hayal kırıklığımız var biraz. Elbette zaferle ayrılmak isterdik. Umut filizimiz daha da büyüsün isterdik. Hala küçük halde. Maç öncesi oyuncularıma, 'Gerek bedenen, gerek ruhen her şeyi ortaya koyarsanız beni memnun edersiniz' dedim. Bunu da başardılar.

"HALA BİR GÜVEN EKSİKLİĞİ ZAFİYETİ VAR"


Çok hızlı bir başlangıç yaptık. Planlarımız tuttu. Ufak hatalarıyla golü bulduk. Sonrasında oyun kontrolünü kaybettik, çünkü Norveç çok iyi paslaşmalar yaptı. Saha dizilimleri de bize zorluk çıkardı. Devre arasında bazı ufak değişiklikler yaptık. Sonrasında oyunun kontrolünü aldık. Ardından birkaç gol fırsatı yakaladık. Tabii ki bu takım içerisinde hala bir güven eksikliği, özgüven zafiyeti var. Bedenen maç içerisinde gücümüz tükendiğinde Norveç birkaç şans buldu. Genel itibarıyla adil bir beraberlik oldu. Bununla yetinmek durumundayız.

"TOPARLANMALARI GEREKİYOR"


Milli takımla henüz çok kısıtlı çalışma şansım oldu. Şu an bir maç yaptık, pazartesi tekrar antrenman yapamayacağız. Toparlanmaları gerekiyor. Benden daha çok milli takımı izlemişsinizdir. Çapraz uzun toplar yaptık. Kanatlardan bindirdik. Orta sahada çok net paslar atamadık. Bunlar çeşitli mevkilerle alakalı. Bu pasları tam ayağa atma konusunda özgüvenin de bir payı vardır. Umut filizimizin daha hızlı büyümesini isterim ama biraz vakit alacak."

Editör: TE Bilisim