ALES/3 son başvuru ne zaman? ALES 3. Sınav başvuru ücreti ne kadar? soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Lisansüstü eğitim için bütün bir sene boyunca ALES sınavını bekleyen adaylar için son gün yaklaşıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, belirtilen süreye kadar sınava başvurabilecek. Peki ALES/3 son başvuru ne zaman? ALES 3. Sınav başvuru ücreti ne kadar? İşte hem bu sorunun yanıtı hem de ALES 3 geç başvuru günü...

ALES/3 SON BAŞVURU NE ZAMAN?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/3), 21 Kasım 2021 tarihinde yapılacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar bugünden itibaren 14 Ekim 2021 tarihine kadar sınava başvurabilecek. Geç başvuru tarihi ise 21 Ekim 2021 olarak belirlendi.

ALES 3. SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ALES başvuru ücreti 145 lira olarak belirlenirken; geç başvuru tarihinde bu ücret %50 artırımlı olarak aynı gün içerisinde ödenmektedir. ALES geç başvuru ücreti 217.50 lira olarak ödenmektedir.

HES KODU ŞARTI

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak bugünden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor. ÖSYM´den yapılan açıklamada, sınava ilişkin ayrıntılı bilginin 2020-ALES Kılavuzunda yer aldığı, sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerektiği de belirtildi.

Editör: TE Bilisim